-
Tłumik końcowy
Mam następujący problem - 3 lata temu wymieniałem tłumik koncowy, kilka dni temu zajrzałem pod auto i niestety już jest do wymiany. Rura która wchodzi bezpośrednio do puszki tłumika końcowego koroduje zaraz przy puszce - praktycznie nie do naprawienia - chyba żeby spawać i drutować. Oczywiście spaliny idą tą dziurą i omijają końcowy tłumik. Pytanie - gdzie aktualnie dostać w rozsądnych pieniądzach taki tłumik? Na allegro coś słabo z wyborem i czy taka krótka żywotność jest normalna? Podejrzewam ze to przez instalacje gazową.
-
No gaz robi swoje na bank. Ale teraz prawie każdy producent tłumików daje 3 lata gwarancji... Wiem bo kolega zakłada tłumiki. Ja bym szukał w dobrym stanie oryginału używanego....
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Bierz ten z Ostrowa. Sam taki planuję zamontować po zimie w swojej 166.
http://www.olx.pl/d/oferta/tlumik-ko...5-IDrNYy7.html
-
widziałem go, będzie pasował do 2.0 smarka? ten wariator który dokręca się do tłumika środkowego jakoś inaczej jest umieszczony - on jest ruchomy żeby dopasowac można było do mocowania w środkowym czy na stałe tak zespawany?
tłumik potrzebuje na 2 lata max wiecej autko nie pociagnie
-
Zamiennik z Ostrowa jest przyzwoity i kosztuje 350 złotych :)
-
Ja chyba tez zainwestuje w ten z Ostrowa bo ma coraz więcej dobrych opinii
-
tak tylko sprzedawca powiedział że do 2.o TS nie będzie pasował
-
Jerry46, wysłałem Ci priv.
-
1 załącznik(i)
A trzeba było brać wcześniej, teraz tłumik z Ostrowa już za 450 złotych :rolleyes:
Załącznik 284371
-