siema mozecie mi napisac jakie max obroty lapiecie na biegu jałowym ja 5100 i wiecej wskazowka nie idzie i jeszcze jaką predkosc macie na 5 biegu gdy wskazowka pokazuje 2000tys obrotów
Printable View
siema mozecie mi napisac jakie max obroty lapiecie na biegu jałowym ja 5100 i wiecej wskazowka nie idzie i jeszcze jaką predkosc macie na 5 biegu gdy wskazowka pokazuje 2000tys obrotów
spoko tylko musze gdzies dalej za miasto wyruszyc bo w lbnie i okolicach to ciezko bedzie sprawdzic bo same fotoradary do okola tak ze 5biegu to zadko uzywam
sorka zapomnialem wczoraj napisac :oops: sprawdzilem i na 5tym biegu przy 2000 obr wskazowka jest leciutko ponad 90 km/h a u Ciebie jak jest :?: :?: a na jalowym to go nie katowalem bo tu ludzi kupa do okola nie bede im warczal nad uchem pojade w weekend do domu to postaram sie sprawdzic :wink:
u mnie na 5 przy 2 tys obrotow mam rowniutkie 110 widze ze duza roznica piwko dla Ciebie za pamiec przyjacielu:D
:shock: o k-wa skad taka roznica :?: :?: jakie masz opony :?: chyba ze mi sie licznik spie...ł no ale chyba jak by tak bylo to jus bym album z fotoradarow mial ;//
czy ma ktos jakis pomysl gdzie pies pogzebany :?: :?:
opony z przodu vanly s1099 v z tylu continental sport cos tam a rozmiar 205/60 15"
ale rozmiar taki jak z tyłu :?: ja mam na przodzie standard 195/65/15 tył 205/65/15 ale tył to bez roznicy raczej ;// to w sumie pojecie nie mam skad taka roznica moze licznik szwankowac :? porownywales z kims wstazania licznika bo ja nie ;// ale jak sa te radarowe ostzegacze do 50 to tak jakos przy 50 przestaje mrygac wiec powinno byc ok 8(((Cytat:
Napisał CIAMILL156
przod i tyl mam takie same 205 jeszcze nie porownywalem ale jutro porownam z kolegą a najwieksze obroty na biegu jalowym to 5100
jak dzis sprawdzalem na tych migajacych radarkach to przy 50 przestawal migac wiec predkosciomiez raczej nie klamie wiec przyczyna moze lezec w innym miejscu ;// fajnie by bylo gdyby jeszcze ktos sie wypowiedzial kto ma taki silnik to by jakies odniesienie bylo :>>
Przy 2tys obr/mi na V biegu (skrzynia sześciobiegowa) mam prędkość ok. 95km/h - opony 205/55R16.
Co do wprowadzania silnika na na wysokie obroty na postoju to nie radzę tak robić - silnik spalinowy pracujący bez obciążenia ma tendencję do rozbiegania, a to mu nie służy. Lepiej test czerwonego pola zrobić na IIbiegu + gaz do dech - silnik osiąga ograniczenie elektroniczne przy 5tys obr/min (na czerwone pole wskazówka nie wejdzie) Tak od ok.4200 (obroty mocy maksymalnej) już dynamicznie auto nie przyspiesz, tylko wyje i obroty wzrastają do wspomnianych 5000. Taki test czerwonego pola warto co jakiś czas zrobic aby sterowanie zmienną geometria turbiny się nie zamuliło