Zakładam temat, który może warto podwiesić z informacją o cenach standardowych przeglądów okresowych. Chętnych proszę o wpis: Przebieg Cena Miasto Firma
30tys km 2400zł Warszawa Carserwis
Printable View
Zakładam temat, który może warto podwiesić z informacją o cenach standardowych przeglądów okresowych. Chętnych proszę o wpis: Przebieg Cena Miasto Firma
30tys km 2400zł Warszawa Carserwis
Proponuję pisać też jaki samochód i co zrobili na przeglądzie poza podstawą (typu jakaś wymiana klocków czy coś).
Wyobrażam sobię, że przegląd w Q kosztuje inaczej niż w Q4 czy Q2.
Model jest w podpisie, a chodzi o przegląd standardowy - oczywiście można pisać co dodatkowo było robione
38 000 km; 1 900 zł Białystok; Auto Fus - standardowy przegląd
60 000km, 1400zł AutoTim Opole (olej, filtry, filtr p/pyłkowy, świece, pasek napinacza). Dostałem propozycję wymiany kompletu klocków za około 1600zł. Jeszcze chwilę wytrzymają i analizuję ile to powinno kosztować.
45 000km, około 1100 - 1200 zł AutoTim Opole (olej, filtry, filtr p/pyłkowy)
Ja ze swojej strony polecam zaopatrzyć się we wszelkie materiały eksploatacyjne wcześniej (niższe ceny oraz większy wybór np. olejów, filtrów, klocków, czy tarcz jakie nam odpowiadają) i zlecenie ASO wymiany na przeglądzie, gdzie płacimy wtedy tylko za roboczo godzinę (w Bielsku jest to z tego co pamiętam 160zł)
Ja ze swoją Giulią dopiero pod koniec roku, ale wybieram się Giuliettą 38 tyś. (drugi raz w roku) - serwis czwarty przegląd - oleje, wszystkie filtry, płyn hamulcowy i świece - wycenił na 1 700zł.
Ja w Czerwcu miałem przegląd przy 60 000 km - wymiana oleju i wszystkich filtrów , świece i pasek napędowy akcesoriów i zapłaciłem 2500 zł w serwisie Alfy AdF we Wrocławiu .
Czy ta wymiana była robiona w autoryzowanym serwisie Alfy - bo cena bardzo dobra i jak bym wiedział wcześniej to pojechał bym do tego Opola na przegląd ?
Oczywiście
https://www.fiat-opole.pl/dealer/alfa-romeo
Załącznik 284964
serwisuję tam auto od nowości, tj. od wymiany oleju przy około 3 tys km
Czy możesz wstawić fakturę w innym formacie bo nie można jej otworzyć