Centralny zamek po czasie sam zamyka drzwi
Witam Panowie, od kilku dni męczę się z centralnym zamkiem. Nie znalazłem podobnego tematu wiec stworzyłem nowy. Mianowicie po kilkudniowym postoju, zauważyłem, że alfa sama sie otwiera łącznie ze wszystkimi szybami i po chwili znowu jakby się otwierała (zamek pracował). Naładowałem akumulator i zmieniło się to, ze od tamtej pory alfa się tylko zamyka. Idąc tym tropem wymieniłem na 100% sprawny akumulator ale niestety nie pomogło. Po podpięciu pod komputer wywaliło dwa błędy: B1018 i B1019- drzwi przednie lewe-sygnal wejsciowy odblokowania/zablokowania. Wiedząc, że problem prawdopodobnie leży w drzwiach kierowcy to sprawdziłem kable w przelotowce drzwi, były dwa przetarte delikatnie wiec zaizolowalem je i wymieniłem bezpieczniki( swoją drogą jeśli ktoś wie, które dokładnie odpowiadają za centralny zamek to prosiłbym o napisanie bo sugerowałem się informacjami z internetu). Efekt był taki, ze alfa nadal sama sie zamyka, tylko teraz w duzo dłuższych odstępach czasowych. Ma ktoś pomysl co to może być? Centralka zamka, sam zamek drzwi czy jakaś centralka czytałem że jest pod tylną kanapą?