-
[155] v6 turbo :)
Witam
Koledzy mam prośbę o pomoc w podjęciu decyzji. Posiadam AR 155 2.5v6 i tak ostatnio mi mało mocy... i tak sobie pomyślałem że można by spróbować przeszczepienie v6turbo od AR 164? Może ktoś mi powiedzieć czy słyszeliście o takim projekcie? z góry dzięki za rady. Silnik już mam kompletny:)
pozdrawiam
-
Poszukaj na forum, chłopaki budują 145 z 2.0 V6T
-
no tak 146 ale idealnie by było się dowiedzieć coś o 155 z taką modyfikacją ale dzięki:)
-
Płyta podłogowa ta sama, wiec problemy odnosnie zawieszenia silnika itp. takie same.
-
powiem Ci tak włóż sobie 3.0v6 12v od 164 i zapomnij, Z turbo są problemy, bo to robie.
A 146 i 155 to to samo tylko inne blaszki z zewnatrz.
-
Nie ma żadnego problemu. Silnik 3l v12 jest cięższy i trzeba wycinac dziurę w prawym nadkolu/ wystająca pompa wodna/
Piotruś idz na całość i wal v6 v24 od 156 :D
-
-
scrat ma taka 155 zrobiona :)
-
Heh
Zastanawiam się nad silnikiem turbo bo daje mozliwości więcej. Mój wolnossący jest fajny :) na swiatłach daje zaskoczenie ale przy turbo można pogrzebać:) a tu w dodatku jest v6 turbo! a nie R4... W czym tak na prawde tkwi sekret q4? może ktoś mi pomoże porównać bo może i nad nim bym się zastanowił:) A Piotrze v6 24v to za małoooo :) a z reszta mam gdzie wsadzić swój - AR 75 w planach:) coraz blizszych realizacji:)
Pomóżcie
-
no ciekawe zobaczymy . ja zaczynam podobne zmiany czyli;AR spider 2.0ts 16v na 2.0 V6 TB od AR164 dziś były myślenice ale od jutra zaczynam .jadno cieszy w TB że ma potencjał i prawie od 3tys idzie dość ostro. ale te 6 cylindruw ma dzwięk