Rzeczpospolita w ubiegłym tygodniu ( dodatek ekonomiczny ) podała, że w przypadku pozbycia się Alfy przez Fiata zainteresowana będzie grupa VW. Ciekawe!!!
Printable View
Rzeczpospolita w ubiegłym tygodniu ( dodatek ekonomiczny ) podała, że w przypadku pozbycia się Alfy przez Fiata zainteresowana będzie grupa VW. Ciekawe!!!
Dawno i nieprawda :)
http://www.alfanews.pl/2009/12/15/mo...adnym-wypadku/
Proszę nie odbierać tego jako prowokację, ale całkiem teoretycznie. Czy to by przypadkiem na dobre nie wyszło?
Moim zdaniem VAG radzi sobie o wiele lepiej niż Fiat. Lamborghini przynosiło straty, a teraz przynosi zyski. W Bugatti nikt się nie zastanawia czy coś przyniesie zysk. Audi 50 lat temu nie istniało dziś króluje w sprzedaży. Nawet prestiż Skody wzrósł. Seat wygrywa w WTCC. Fiat chyba takimi osiągnięciami pochwalić się nie może...
Moim zdaniem wyszło, by na dobre jeśli chodzi o kondycję marki. Alfa bardziej niemiecka już być nie może. Najlepsi projektanci Alfy i tak już przeszli do VW. Jedyny plus od Fiata to wydaję mi się, że JTD :P
Ale oczywiście - następca 166 na bazie Passata - brzmi co najmniej niesmacznie :)
A następca 166 na bazie A6 z turbodoładowanym benzynowym V6 o mocy prawie 300 KM i napędem quattro ??? Pasuje ??
Passat i A6 nie dzieli płyty podłogowej? Mi by tam pasowało, wszystko jedno czy silnik od FPT, GM, Chryslera czy VAG. :D Na to, że Alfa będzie produkowała seryjne samochody na bazie Maserati nie ma co liczyć.
Tylko jeśli chodzi o ideologię to już średnio mi się VAG widzi :)