VDC/ABS System Failure AR 156 1.9.jtd
Witam. Przeczytałem już wszystkie posty dotyczące tej usterki na forum, dlatego zakładam nowy wątek. Wszystko w aucie miałem OK. Komunikat pojawił się po podłączeniu przez znajomego samochodu do komputera w celu wyłączenia dźwięku alarmu podczas uzbrajania. Przy okazji skasowany został "jakiś" błąd z VDC i po wyjechaniu z warsztatu od razu pojawił się komunikat VDC System Failure. Po przejechaniu kilku kilometrów poczułem na zakręcie jak działa mi ABS (noga na gazie i charakterystyczne tyrkanie ABS-u) i pojawiła się kontrolka ABS System Failure. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim?
AR 147 1.9 JTD VDC System Failure
witam,
w mojej alfie czasem zaraz po ruszeniu ale najcześciej w zakręcie lub tuż po wyjechaniu zapala się komunikat VDC System Failure. Po wyłączeniu zapłonu i ponownym ruszeniu wszystko wraca do normy. Akumulator nie trzymał za dobrze w mrozy poza tym ma za małą moc niż podany fabrycznie. Moim zdaniem to wina aku lub czujnika położenia koła kierownicy. Jeśli macie jakieś pomysły będę wdzięczny za poradę :):cool: