-
Air bag kontrolka
Witam,
Niestety mialem male zwarcie i poszledł mi bezpiecznik od poduchy, po wymianie na nowy mruga kontrolka awari air bagu. chcialem sie spytac czy cos moglo sie uszkodzidc. a moze wystarczy tylko wykasowac bład przez komputer. mial ktos podobna sytuacje ?
-
komp i kasowanie powinno wystarczyć
-
Jak mruga ? Powinna palić się ciągłym światłem, ona chyba nie może mrugać.
-
czerwona swieci non stop , a zołta mruga(chyba pasazera).
-
Jesli swieci caly czas czerwona to jest blad poduszki, a zolta kontrolka jest od pasazera tak jak piszesz tylko ze ona powinna mrugac jak ktos usiadze na siedzeniu pasazera lub wlaczy sie zaplon przez ok 3 s nie dluzej.
-
no a niestety u mnie mruga non stop. Wiec mogla ulec uszkodzeniu instalacja. a skasowanie bledu na kompie nic nie da. Wiecie moze kto zajmuje sie takimi rzeczami w krakowie ?
pozdrawiam
-
Na kompa z nia i wtedy wszystko bedziesz wiedzial , nie musisz odrazu uderzac do ASO , poszukaj na forum kogos z laptopem i kablem w Twojej okolicy
-
w zeszłym tygodniu pojawił sie u mnie ten sam błąd, na razie oddałem Bellę do serwisu na wiosenny przegląd + wymiana butów ;)
jak odbiorę to będę mądrzejszy...
btw. podpięcie do kompa z kasowaniem błędów kosztuje 80 zł tak, że można się od czasu do czasu pokusić
-
Witam.Podepnę się pod temat. Odkręcałem poduszkę w kierownicy ponieważ była krzywo przykręcona i pociągnięcie kiery lekko do siebie powodowało trąbienie( bardzo denerwujące). Jak już odkręciłem odłączył się przewód od poduszki. Zapłon był wyłączony ale akumulator nie. Po podłączeniu i skręceniu zapaliła się kontrolka od air bag i nie gaśnie. Czy nie obędzie się bez podłączenia do kompa czy jest jakiś inny sposób. Z góry dziękuje.
-
Nie ma innego sposobu, tylko komputer.