-
przeciek, przeciek...
Pare dni temu byl okropny deszcz we Wroclawiu. Alfa stala pod chmurka. Wczoraj po powrocie z kilkudniowego wyjazdu zagladam do auta a tam po stronie pasazera na dywanie kaluza wody... Z poczatku myslalem ze to uszczelka od drzwi ma gdzies dziure, przez ktora woda dostaje sie do srodka, jednak po uruchomieniu auta zobaczylem ze z tylu za deska rozdzielcza woda leci ciurkiem do srodka....
Czy ktos mial podobny problem? Skad ta woda? Filtr kabinowy?
-
Podejrzewam że szybą przednią, ale może też wentylatorem wlatywać jak masz nie drożne kanału odprowadzające wodę z podszybia.
-
a jest jakis sposob zeby skutecznie je udroznic?
-
Powiem szczerze że nie miałem u siebie takiego problemu ale jak miałem golfa to przetykałem je delikatnie drutem w izolacji. Czasami pojawia się syf typu liście i piasek który potrafi skutecznie zapchać kanał odpływowy.
-
obstawiam na to że poprzedni właściciel wymieniał szybę no i ktoś odwalił fuszerę no i nie dał dobrze kleju no i takie skutki znam ten przypadek od siebie :/
-
wymiana szyby odpada, jest orginal
-
A co mało jest używek oryginalnych do wyboru masz jeszcze roczniki:D
-
-
to nie szyba na bank. sciagnalem listwe plastikowa przy szybie i dostalem sie do podszybia tam gdzie jest filtr kabinowy. pod nim pelno wody z dwoch stron. czy ma ktos schemat albo zaznaczy mi na zdjeciu gdzie znajduja sie kanaliki odplywowe?
-
nad filtrem pyłkowym masz osłonę (daszek) na bank w niej są otwory żeby woda spływała na dół, to akurat pamiętam bo czyściłem a te z półki podszybia to muszą mieć gdzieś z boku musisz sam poszukać bo nie widzę tego więc nie powiem dokładnie gdzie.