Witam,
Chciałem zapytać czy ktoś z Was wymieniał reflektory przednie w 147 ? :)
Trzeba do tego ściągać zderzak ? to pierwsze pytanie :)
Teraz drugie ważniejsze ;)
Jakie lampy polecacie - chodzi o nowe lampy.
Dziękuje
Printable View
Witam,
Chciałem zapytać czy ktoś z Was wymieniał reflektory przednie w 147 ? :)
Trzeba do tego ściągać zderzak ? to pierwsze pytanie :)
Teraz drugie ważniejsze ;)
Jakie lampy polecacie - chodzi o nowe lampy.
Dziękuje
Zanim zaczniesz pyskować to "proponuję zacząć uważne czytanie" za co dostałeś ostrzeżenie.
Również dołączam się do prośby. mnie też czeka wymiana obydwu reflektorów. Są niemal równo popękane i przez to nieszczelne... (wada fabryczna związana z obecnością spryskiwaczy?)
również chciałbym wymienić lampy w swoim autku. znalazłem coś takiego na allegro http://moto.allegro.pl/item108457489...lack_nowe.html
cena bardzo zachęcająca do tego trochę inne niż wszystkie. tylko jak jest z trwałością takich lamp? czy przejdzie przegląd po kilku latach? a tak w ogóle to wolał bym lampy soczewkowe kiedyś gdzieś takie widziałem, ale teraz niemogę takich znaleźć
Jeśli już zamienniki - to DEPO najlepiej nie od skośnookich pożeraczy ryżu a z Niemiec.
Trwałość? OK- zasady są proste - używamy dobrych żarówek z filtrami UV , mieszczącą się w tolerancjach normowanych temp pracy i ilości światła. Np :
Osram silverscreen
Philips NightGuide
Osram Nightbreaker
ja mam DEPO, z czarnymi środkami. Jedną miałem pękniętą, a nie mogłem znaleźć oryginału więc zdecydowałem się na DEPO. Problemów nie było, otwory montażowe dokładnie tak samo jak w oryginałach. Jedynie co przysporzyło trochę problemów to regulacja lamp, w lewej był problem z zębatką. Troche nerwów ale się udało. Lampy świeca poprawnie.
Do montażu trzeba ściągnąć przedni zderzak.
EDIT: aaa i DEPO kupiłem na allegro: http://www.allegro.pl/item1059564600...04r_black.html
baardzo szybka przesyłka, na drugi dzień dotarła :)
a co do żarówek? Mam zwykłe philipsa, nie będę kładł jakiś +20%, +40% czy innych 'lepszych' bo szybciej się przepalają. A Upojne chwile przy wymianie żarówek są niezapomniane.
:) Fakt wymienia się bosko...
Ale...różnica w polu widzenia pomiędzy żarówką za 8zł a za 35zł jest kolosalna..Nie namawiam do kupna żarówek "plusowych" bo zdecydowanie świecą krócej od stockowych. Chociaż swoje night guide w Pasku mam ponad rok i nadal jest ok pomimo jazdy na światłach 24/h. Miałem na myśli raczej destrukcyjny wpływ tanich żarówek na klosze. Chociaż, jak używasz w miarę "logicznych" zwykłych np Tungsram żarówek to i tak Twój klosz pożyje OK w porównaniu z wynalazkami jak np "+70 proc ultra lajt tesco" :P