Witam wszystkich, mam uszkodzony przepływomierz powietrza w swojej alfie, i pare razy po niskich temperaturach rano alfa nie chciala mi odpalic. czy przeplywomierz moze byc powodem problemow z zapalniem????
Printable View
Witam wszystkich, mam uszkodzony przepływomierz powietrza w swojej alfie, i pare razy po niskich temperaturach rano alfa nie chciala mi odpalic. czy przeplywomierz moze byc powodem problemow z zapalniem????
A niby skąd taka diagnoza że masz uszkodzony przepływomierz ?????
bo bylem u mechanika poniewaz nie chciala mi alfa odpalic i mechanik powiedzial ze mam uszkodzony przeplywomierz. ale nie wiem czy to z tego powodu mialem problem z zapaleniem czy z jakiegos innego.
Przepływomierz raczej w jtd nie jest powodem braku palenia - jak bardzo chcesz sprawdzić to go najzwyczajniej odłącz (odpinając wtyczkę na wyłączonym silniku) i auto powinno jeździź i odpalać bezproblemowo. Powodem niepalenia w jtd moga być głównie:
-niesprawny układ grzania świec lub spalona świeca
-brak kompresji
-uszkodzony czujnik położenia kątowego wału korbowego
Swiece sa sprawdzone i grzeja, mechanik twierdzi ze trzeba wymienic pompe w zbiorniku paliwa, bo daje za male cisnienie.
Mam pytanie czy diagnostyka komputerowa wykarze uszkodzenie wtrysku lub czujnika kontowego wału korbowego.
Bella156, a jakie ciśnienie ów mechanik zmierzył na działającej pompie niskiego ciśnienia, że chce ją zmieniać?
raczej ja bym szedł w stronę zasilania wysokim ciśnieniem (filtr paliwa, regulator ciśnienia) oraz np. elektryki (czujnik prędkości obrotowej silnika)
większość na kompie da się pomierzyć
autko już pali, czy nie?
A filtr paliwa to kiedy zmieniałeś?
filtr Paliwa zmienialem w czerwcu wiec napewno jest sprawny,
Autko zapla ale tylko za pomoca samostartu.
Moja alfa jest juz u trzeciego fachowca, mechanik powiedzial ze to sprawa elektryczna a elektryk ze mechaniczna , nikt nie wiem co jest zepsute, ale dzis dalem autko do mechanika który ma jakis super komputer i moze cos wiecej wykarze.
rozrząd sprawdzony?