-
Szczotki rozrusznika.
Witam.Przy okazji przeczyszczenia i przesmarowania rozrusznika będę chciał wymienić szczotki.Wie ktoś może z Was jakie pasują do tego rozrusznika,do Alfy 155 :?: Wiem,że dwie trzeba będzie zgrzać,a dwie następne można ponoć wymienić normalnie.W ASO samych szczotek nie ma.Proponuja cały rozrusznik za 780 zł. :shock: Pomórzcie proszę. :((( Może jakieś Fiatowskie przypasują :?:
-
Ja wymieniałem w 145 1.4 TS cały szczotkotrzymacz. Kosztował 60zł.
-
A gdzie kupiłeś :?: Oprócz szczotkotrzymacza są jeszcze ponoć dwie zgrzane ze stojanem czy gdzieś tam.
-
W 145 są wszytskie szczotki są na szczotkotrzymaczu. Nie ma nic lutowanego do stojana.
Moze w 155 jest inaczej. Trudno mi powiedzieć.
Szczotkotrzymacz kupywałem w jakimś zakładzie ktory zajmuje się regeneracją rozruszników. W sklepie ciężko było dostać.
-
jażeli ci się chce to możesz kupić szczotki od innego sam i je podpasować tz.jak zagrube to zeszlifować kabli nie lutuj tylko zgrzewaj .jezeli skręcasz śrubami to używaj stalowych podkładek miedziane lubią na mrozie się przebić przez śrubę
-
Dzięki Koledzy.Coś zamówiłem i "idzie".Jak przyjdzie i będzie się do czegoś nadawało to będę polecał innym. :)
-
Jeszcze jedno pytanie.Czy i gdzie można sprawdzić jakie ma numery rozrusznik bez wyjmowania go z auta. :( :?: :?:
-
-
-
Phantoma pytałem,ale też potrzebny numer,bo tych rozruszników to jak mrówków było :mrgreen: