witam!!! koledzy pomóżcie bo mam do kupienia zimówki rozmiar 195,65/R15 .
Tylko czy te gumy zmieszczą sie do mojej 145?
chce je założyć na te felgi co na zdjęciu.
Printable View
witam!!! koledzy pomóżcie bo mam do kupienia zimówki rozmiar 195,65/R15 .
Tylko czy te gumy zmieszczą sie do mojej 145?
chce je założyć na te felgi co na zdjęciu.
wg mnie rozmiar nadkola jest podobny jak w 155 czyli nie wejda...60 profil to juz jest na pograniczu obcierania...
Zalecane są 195/55, przy tym rozmiarze co podajesz różnica średnicy to 39mm, błąd wskazania prędkościomierza ponad 6%, trochę dużo...
195/50 mam założone i są trochę małe.Na przyszły sezon będą już 195/55.
Mam ten sam problem a w garażu leżą dobre 195/65:)
A co z np. 185/60R15, wejdzie bez obcierek??
tak jak napisali koledzy 195/55/15 drugi wymiar to chyba max przynajmniej do QV z tego co wyczytałem.
Co do innego rozmiaru to ja mam założone teraz 185/65/15 (bo takie sprzedawca miał założone a ja nie wiedziałem jakie mają być i dopiero później przeczytałem na forum info na ten temat) i powiem szczerze że masakrycznie się jeździ bo strach wjechać na jakąś większą nierówność żeby nie obetrzeć albo mocniej skręcić koła co nie oznacza że się nie da :D. Czekam aż kumpel wróci i będę zamawiał może Nokiany zimówki ale w standard rozmiarze czyli 195/55/15. Ale może jak masz normalną wersję a nie obniżaną to pewnie lepiej by było niż u mnie.
Ja ma 65 ale na 14''.
dzięki koledzy!!!
a te o które pytał grzybek_bgi ? tzn 185/60/15 ? te by weszły??
---------- Post dodany o godzinie 17:13 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:49 ----------
to jeszcze trochę was pomęcze:)!!!
a jak wygląda z rozmiarem 205/50/15 ???
wejdzie smiało