-
Piła wlkp
Witam Wszystkich :)
Jestem swiezym Alfaholikiem z Piły, woj. wielkopolskie :)
Jesli jest ktos z okolic, badz z samej Piły, moze niech da znac o sobie w temacie, bedzie milo moze czasem pogadac ;p
Posiadam Alfe 156, 1,9 JTD z 2000r.
Pozdrawiam wszystkich milosnikow z wlkp, jak i z kazdej innej czesci kraju :)
Impuls !!
-
No witam kolegę z Piły.
Posiadane Alfy w opisie.
Pozdrawiam
-
ludzi z pily tu jest troszke ale i tak sie nie pojawiaja nawet na jakis spotkankach
-
Nie zawsze jest czas ... a i rzadko zaglądam do tej zakładki, ale nie trać wiary może Piła kiedyś się ożywi ;)
Pozdrawiam
-
Ale my jesteśmy całkiem ożywieni i jest temat o spotkaniach w Pile, a w nim na bieżąco daty i godz.. Spotykamy się cyklicznie, integrujemy z innymi miastami, robimy wspólne wypady (3-4 samochody)
A co do braku czasu to prawda, nikt oprócz nas go nie znalazł przez rok, żeby podjechać w którąś niedzielę na lotnisko, nawet założyciel tematu ;)
-
ja pisałem tylko za siebie ;)
-
Ja niestety wiekszosc niedzieli pracuje, wiec tez pytalem, czy spotykacie oprocz niedziel, w tygodniu czy cokolwiek :) A zreszta, dwie niedziele wstecz, bylem na pilskim lotnisku i nikogo nie widzialem, no moze za wczesna godzina jeszcze byla ;p
Tomasz S, to Ty tam na Okrzei na przeciw przychodni mieszkasz ?
-
ja w niedzielę to zawsze z piły wyjeżdżam więc nie zawitam prędko
-
Panowie koledzy z pily, mam problem a alfka i chcialbym malej pomocy, zdiagnozowac problem, daloby rade pomoc cos ;p ?
Mianowicie, pojechalem na lotnisko, wysiadkem z auta, i stoje obok palac fajke czekajac na szwagra, silnika nie gasilem. Szwagier przyjechal wsiadam do auta a tu dupa, nie moge wbic ani jedynki ani zadnego biegu... z lotniska do domu jakos dojechalem, na wyloczonym samochodzie wbilem jedynke, odpalilem auto i jade, 2, 3 i 4 bieg udalo sie jakos wbic, z malym oporem ale sie udalo, gorzej z redukcja, z 4 na 3 jako tako poszlo, na 2 nieco gorzej, a na jedynke ni huhu, chyba ze z wielkim oporem. Dodam ze wczesniej jakis zgrzytow czy czego kolwiek, jakis powaznych objawow nie bylo. Wyglada to tak jakby sprzeglo lapalo tylko do polowy. I teraz pytanie czy siadlo cale sprzeglo, czy moze linka sie gdzies wyciagnela ? Bo teraz to kompletnie nie wiem co robic, co dalej. Moze mialby ktos jakos czas podskoczyc zobaczyc, pomoc czy doradzic cos ?
Z gory dzieki :) Pozdro Impuls !
-
po pierwsze sprzęgło masz hydrauliczne nie ma tam żadnej linki. a pedał sprzęgła chodzi płynnie czy problem jest tylko z wbiciem biegów na wysprzęgleniu?