Siemanko Wszystkim. Kolejny problem w mojej kochanej Belli :( Wczoraj przy brytyjskiej pogodzie, wszystkie szyby od środka zaparowane, zastanawiam się czy 145ka ma filtr kabinowy? czy od czego tu w ogóle zacząć ? Macie może jakieś pomysły ?
Printable View
Siemanko Wszystkim. Kolejny problem w mojej kochanej Belli :( Wczoraj przy brytyjskiej pogodzie, wszystkie szyby od środka zaparowane, zastanawiam się czy 145ka ma filtr kabinowy? czy od czego tu w ogóle zacząć ? Macie może jakieś pomysły ?
Temat poruszany na forum już dziesiątki razy, nawet w tym tygodniu juz ktos zakładał taki temat. Wyszukiwarka chyba działa?
Mam ten sam problem a filtr kabinowy jest podobno w podszybiu po stronie pasażera pod warunkiem że masz klimę.
w 146 ( wiec pewnie 145 rowniez ) nie jest konieczne zdjecie wycieraczek.
wystarczy: wymusic bieg wycieraczek , i jak beda pionowo na szybie wylaczyc doplyw pradu - przekrecic kluczyk w pozycje off :) mnie wymiana filtru zajela 5 minut :) odkreca sie 2 śrubki od polowy podszybia ( tym od pasazera, ) pozniej jeszcze dwie od oslony i to wszystko :)
koledzy od wymiany filtra kabinowego nie przestanie parować a aucie, problem leży w czarnym wygłuszeniu (tym z filcem) pod wykładziną podłogi i półkolistych nacięciach technicznych w podłodze przy tylnych siedzeniach.
czy komus odalo sie rozpracowac przyczyne parowania w 145 i 146 szyb w srodku ?
ja znam 2 - nasiakanei wyciszenia podlogi i nasiakanie gabki w podsufitce. pomaga wyklejenie podlogi matam igluszacymi i oczywiscie brak dziur w podlodze oraz wymiana podsufikti np na taka z alcantary:) tak zrobione przez mnei auto kolegi nie paruje w sposob dokuczliwy:)
podłącze się pod temat bo mam pytanie czy są jakieś firmy zajmujące się osuszaniem wnętrz? Bo od czasu gdy wybili mi szybę w Belli gdy padał deszcz w nocy i zaczęło parować niby jest sucho ale w głębi pewnie wilgoć siedzi
a ja mam sucho, wymieniłem filtr w podszybiu i tak trochę paruje.