Witam!
Chciałbym wymienić w mojej Alfie wewnętrzne żarówki, które odpowiadają za oświetlenie wnętrza :D
Myślałem nad ledowymi, jednak na sam początek chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj wsadziła tam fabryka :eek:
Z góry dziękuje za pomoc:cheers:
Printable View
Witam!
Chciałbym wymienić w mojej Alfie wewnętrzne żarówki, które odpowiadają za oświetlenie wnętrza :D
Myślałem nad ledowymi, jednak na sam początek chciałbym się dowiedzieć jaki rodzaj wsadziła tam fabryka :eek:
Z góry dziękuje za pomoc:cheers:
Przednia lampa oświetlenia wnętrza samochodu i bagażnika - C10W
tylna lampa oświetlenia wnętrza samochodu i schowka - C5W
a gdyby poczytał instrukcję to by pytania nie było ;)
Ja mam ledy zamontowane i jest ciemno w aucie. Led nie daje ciepłego światła tylko zimne wpadające w niebieski kolor.
Ja mam ledy i jest OK, zimny biały polecam
ja również mam ledy ale nie wiem co jest nie tak że się delikatnie świecą mimo tego że są wyłączone
Witam Was, jaką długość mają te rurki 31 czy 36mm? Kupiłem 42 mm i okazały się za długie. Upchnąłem je ale na tył wolałbym już dopasowane. Uprzedzę, że zmierzyć nie mogę bo Alfinka u magika stoi na wymianie kilku gratów. Pozdrawiam.
Hm... takie zaroweczki beda pasowaly wszedzie ? bo sa jako c5w i c10 w;p
http://allegro.pl/rurka-3-led-c5w-c1...089533848.html
36mm wkladalem, ledy zimne smd 5050, 9 takich diód na żarówkę. Wypowiedzi typu ja mam ledy i nie swieca dobrze, nie polecam itp sa nie do konca sensowne i poprawne. Powiedz najpierw jakie ledy masz, jaki rodzaj smd, jaka moc, ile ledow na zarowce, jaka barwa (może być zarówno ciepła żółta jak i zimna biała bądź niebieska, zależy od temperatury barwowej). U mnie jest jasniej niz na zwykłych fabrycznych zarowkach.
Jeżeli ktoś kupi tanie słabe ledy i jeszcze załóżmy po 3 szt smd na zarowke to nie dziwie sie bo będzie niezadowolony bo to poprostu nie oswietli wnętrza.