tak jak w temacie???jezdził ktos na jakims alternatywnym(tanszym ) paliwie????podzielcie sie spostrzeżeniami...
Printable View
tak jak w temacie???jezdził ktos na jakims alternatywnym(tanszym ) paliwie????podzielcie sie spostrzeżeniami...
Never :D
zawsze na shellu albo bp.
Tańsze paliwo :?: Mówią,że benzynka droga i trzeba kupić dizelka bo taniutko.A Ty jakąś opałówkę chcesz lać :evil: A wstydził byś się. :oops:
Ja wlałem VW trochę ( kolega mi dal ) i przeżył ten eksperyment . Ale bylo to raz czy dwa i nie lałem wole lać na shell vpower diesel, a swojej 33 tankuje 95 tez vp.
Stary to ja nie leję nic gorszego niż Verva ty chcesz żeby na orenżadzie? :shock:
Czytam wasze posty i oczom nie wieże
Olej opałowy to jest to samo co olej napędowy !!! te same właściwości----jedyna różnica to kolor-------po prostu jest barwiony zeby go akcyza nie obejmowała.
Problem pojawia się przy próbie odbarwienia (kwasem siarkowym najlepiej) co powoduje postępowanie korozji w silniku , ale jeżeli ktoś zaleje olej opałowy z dobrego źródła zabarwiony(karalne) to może śmigac bez problemu a te wasze shell-e i BP to siła reklamy.Ewentualnie poprawianie setnych liczby cetanowej paliwa--nic wiecej nie są w stanie zaproponować
Jeżeli ktos ma inne zdanie to piszczie konkretnie bo przedstawie wam dowody na to co mówie :) troche siedze w temacie :)
Jak chcesz tańszego paliwka , to pogadaj z kierowcami tirów, bo od nich to nawet za 2 pln można kupić :P
jak brak kasy a jeździć dużo trzeba to ugadać się z rolnikiem i 2 beczki po 50l wziąć za 1.5zł za litr i w garażu po cichu kolorowe paliwko zalewać :D
wisiol, ma racje :) co do opału to ja bym się bał Alfa to nie Golf I z silnikiem 1.6D, szkoda samochodu na takie rzeczy.
Kiedyś miałem okazje przejechać się Fordem Mondeo 2.0 TDI na normalnym ON i na VPower Diesel... Różnica była zadziwiająco wyraźna. Na zwykłym ON ciężko było osiągnąć 200km/h podczas gdy na VPower udało się bez problemów.