Witam,moja pierwsza zima z alfą i pytanko: czy można tym autkiem polatać sobie bokiem??? Mi sie dzisiaj nie udało a na parkingu tak ślisko.ASR wyłączony a to dalej swoje...
Printable View
Witam,moja pierwsza zima z alfą i pytanko: czy można tym autkiem polatać sobie bokiem??? Mi sie dzisiaj nie udało a na parkingu tak ślisko.ASR wyłączony a to dalej swoje...
Musisz się nauczyć jeździć bez kontry ;) Ty wrzucasz, VDC kontruje - przyzwyczaisz się.
Resztę info znajdziesz tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...cznik_esp.html
bez kontry?
Właśnie dzisiaj chciałem poszaleć na śniegu ale jak tylko go troche postawiłem bokiem to zaraz mi kółka zaczeły prostować, ach ten VDC...i jeszcze jedno pytanko -dlaczego przy poślizgu przednich kół świeci mi się VDC a nie ASR???
W 156 dla obu systemów jest jedna kontrolka...
mam dwie kontrolki...
Koledzy mam pytanko jak sprawdzić czy moja 147 ma ESP? Mam Asr i jest do niego przycisk ale nie moge nigdzie znaleźć jakieś informacji czy mam esp.
Pozdrawiam.
prosta sprawa, na jakimś zakręcie lub nawet prostej łapiesz ręczny i od razu zobaczysz co jest grane. Jak samochód sam zacznie wracać do jazdy prosto to mas VDC, jak nie to jesteś tym szczęśliwcem co go nie ma :)
Z tego co pamiętam koledzy pisali na forum, że esp nie ma wyłącznika bo jest połączone z innymi systemami(np.abs). Komputerowe wyłączenie go wyłącza całą reszte