Proszę o sugestie, jakie mogę napotkać trudności i czy jest możliwość wymiany sprzęgła bez kanału, np na najazdach (?).
Ew jaki jest koszt wymiany oddając do mechanika i czy wymienia się komplet czy zużyte elementy?
Printable View
Proszę o sugestie, jakie mogę napotkać trudności i czy jest możliwość wymiany sprzęgła bez kanału, np na najazdach (?).
Ew jaki jest koszt wymiany oddając do mechanika i czy wymienia się komplet czy zużyte elementy?
ja bym wymienił kplt, mechanik u mnei od 250 zł, ja bym bez kanału nei robił (lub podnosnika)
Dzięki za odpowiedź. Jaki koszt kompletnego sprzęgła?
Masz takie w ofercie?
zapraszam na priv
Chłopie sprzęgło w V6 to nie zabawa w podwórkowego mechanika bo to nie jest prosta sprawa. Koszt robocizny to przynajmniej 300zł koszt kompletnego sprzęgła to około 1000 zł i nie jest łatwo go kupić. Proponuje wymienić zużyte elementy a sprzęgło w orginale (VALEO)jest dość wytrzymałe
dokładnie, v6 nie waży 80 kg jak ci sie poprzesuwa to nie ustawisz pod mocowania poduszek.
Dziękuję za wszystkie konstruktywne odpowiedzi.
W takim razie nie będę się za to zabierał, chyba że uda mi się wypożyczyć kanał.
bez kanału nie ma mowy bo w 155 trzeba sanki odkrecic do wymiany sprzegła
kanał musi być ,bo tak to nie dasz rady.W 1,8 wrzuciłem skrzynie bez kanału ,auto na kobyłkach i spuszczony trochę silnik był(jak był zmieniany silnik)
A jednak da się na podwórku, na kobyłkach :D
http://www.youtube.com/watch?v=y6eaR...eature=related
Co do kosztu samej roboty, ceny wahają się niesamowicie, serwis fiata Lublin 850zł, pan Czesio 500zł, dobry serwis w Krośnie 250zł.