-
Wachacze do 155
W sobotę wymieniłem wachacze w swojej V6 na te z allegro za 96 zł sztuka w porównaniu do tych zdemontowanych to straszne grubasy ale dziwna sprawa po wymianie Auto zrobiło się 20 zbieżne , mechanik złapał się za głowę i pytał czy napewno są to wachacze do tego modelu ? Co wy na to ?
-
Kwestia ustawienia zbieżności. Ja u siebie wymieniłem na wahacze z allegro(dostałem do tego tulejki to łacznika stabilizatora :) ) pojechalem na ustawienie zbierzności i gosciu mi powiedział ze jest wszytsko ok i nie trzeba ustawiac.
-
NIc z tego nie rozumiem :?: Przed wymianą wachaczy samochód dziwnie się zachowywał jagby pływał przodem no i stukało zawieszenie , to możliwe żeby się sam rozkręcił? czy może mechanicy czegoś nie pozkręcali :?: :evil:
-
jesli plywal przodem to najprawdopodobniej juz byl zbiezny przed wymiana, ustawiles ta zbieznosc?
-
-
No to super, oby dlugo wytrzymaly. Pewnie sie teraz dobrze prowadzi i ladnie reaguje na ruchy kierownica.
-
Jakbym wsiadł do innego samochodu :lol:
-
Kiedys bylem o krok od zakupu 155 V6, ale okazala sie skladakiem i kupilem 33 16V.
-
Ja w roku 1992 łaziłem za Alfą 33 16V permanent 4 ale mażenie ściętej głowy po pierwsze : niedostępna po drugie za droga bo to wtedy była prawie nowośc więc kupiłem zupełnie przypadkowo ALFA ROMEO GULLIETTA 1600 w barwach włoskich karabinierów to był uniukat a ile mandatów za przekroczenie prędkości nie wspomnę :lol:
-
To u mnie pierwsza Alfe kupil ojciec w 94, 33 2 seria 1,3 na pojedynczym gazniku, ktora po 2 latach zmienil na 33 3 serii, tez 1,3 ale na podwojnych gaznikach, tym egzemplarzem wracalem z odbioru prawa jazdy :)