dokladnie jak w temacie co bedzie przyczyna
dokladnie jak w temacie co bedzie przyczyna
2 mas... Albo blotko w kołach... Spekulacje... Sprawdził kolega koła i zawieszenie?
blota nie ma kola , felgi proste , zawieszenie jest ok na przegladzie nic nie wykazalo , na innych biegach nic nie trzesie , mam tez problem z szarpaniem z 1 biegu jak silnik jest rozgrzany , jak zimny rusza sie ok , cieply to na pol sprzegle nie da sie normalnie ruszyc , pisalem juz wielokrotnie o tym w innych postach
Prawdopodobnie padło koło dwumasowe lub sprzęgło.
Sprawdz też poduszki silnika (ale to wątpliwa sprawa).
Czy przy gaszeniu auta rzuca silnikiem?? jeśli tak to koło powiedziało papa
zapomnialem dodac ze gdy schodze ze " 100 na 80 " to dzieje mi sie to na zimnym silniku jak dopiero wyjade z garazu jak sie rozgrzeje juz mi sie to nie dzieje , dzisaj na 5 biegu zeszlem nawet do 60 km/h i nic nie telepotalo , no ale znow na cieplym silniku szarpie mi na 1 przy ruszaniu :mad: juz na glowe dostaje z tym , dodam ze dzieje mi sie juz od roku tak a radze sobie tak ze jak startuje to dodaje duzo wiecej gazu i wtedy nie szarpie albo ruszam wogule bez gazu ( delikatnie szarpnie ) i jak juz puszcze sprzeglo to wtedy dodaje gazu
No nie tylko w renault megane teścia żucało przy gaszeniu auta i okazało się koło a nie żadne mocowanie:)
A sprzęgło kiedy było wymieniane?
Sprawdź poduszki pod silnikiem, miałem takie objawy we fiaciorze. Szukali normalnie wszytkiego, a nie zaczęli od najprostrzych rzeczy!!