a miche mozna raz dwa rozwalic przez to :mrgreen:
dotychczas tego nie mialem ale dzis przyszlo, przymierzylem i niezle zmiejsza ten kawałek metalu prześwit do kolein i nie wiem czy to zakladac...
Printable View
a miche mozna raz dwa rozwalic przez to :mrgreen:
dotychczas tego nie mialem ale dzis przyszlo, przymierzylem i niezle zmiejsza ten kawałek metalu prześwit do kolein i nie wiem czy to zakladac...
...żeby częściej odwiedzać serwis :evil:
Sam 2 razy przez to gówno miche musiałem naprawiać. Jedno z największych nieporozumień w tym aucie. Widocznie we włoszech nie wiedzą co to koleiny
Jak jeździsz bez tego i na nic to nie wpływa to lepiej tego nie montuj.
ale najlepsze jest to ze i w 156 to dalej montowali bo wlasnie od niej kupilem, ale co ja sie tego naszukalem w necie... chyba wszyscy to muszą wywalać..
no nie wiedzą mam wrażenie ze chyba tylko my polacy wiemy co to koleinyCytat:
Napisał bobryt
cos mi sie zdaje ze inzynierowie ALFY pekli by ze wstydu :oops: czytajac ten post.to niedouczone barany,tyle w tych autach nakombinowali,hmm zeby jeszcze tylko z tym :>>> w VW wiedza jak sie to robi :>> tam jes wszystko proste :lol: :lol: :lol:tyle juz sie naczytalem ile tu niepotrzebnych udziwnien :mrgreen: doloty jakies rozbuchane(a wiadomix stozek 20PS w plusie) no i wogule wymyslaja :mrgreen: porawimy ich :lol: :lol: :lol:Cytat:
Napisał bobryt
tzn.?
znaczy że montaż stożka daje aż 20KM? :shock:
nie.nie daje!moj poprzedni post mial na celu uswiadomienie tego ze jesli cos jest,a to twoim zdaniem niepotrzebne,"najwieksze nieporozumienie".to nie znaczy wcale ze masz racje.a wlasciwie na 100%jej nie masz :!: zanim cokolwiek zaczniesz krytykowac pomysl o tym.Cytat:
Napisał bobryt
lesio146, tylko ze ja od dwoch lat tego nie mam i nic sie nie dzieje, nie wiadiomo jak dawno poprzedni wlasciciel to wywalil...
kupilem to bo lubie jak wszystko jest oryginalnie w alfie i na swoim miejscu tylko ze to tak ogranicza prześwit (zwłaszcza ze mam o 15mm obnizony przod) ze strach to zakladac...
mysle ze dyskusja bez czego a co bylo auto chodzi i nic sie nie dzieje jest raczej bezsensu ;// ,sa tez auta nizej zawieszone od twojej AR i tez cos tam urywaja.niestety stan drug jest skandaliczny.nie ma drugiego kraju w europie z takimi drogami(wiem co pisze bo ze 20 odwiedzilem)wiec to nie wina aut tylko tych torow przeszkod ktore mamy zamias drug.pozdrawiamCytat:
Napisał Alfista
a jednak ta osłona na dwururkę musiała przynosić więcej szkód niż pożytku, bo w końcowych latach produkcji zrezygnowano z niej. Ostatnio musiałem wymienić tą część i kupiłem z modelu po lifcie (2000 rok). Okazało się, że dwururka jest trochę inaczej wyprofilowana i założenie osłony jest niemożliwe. Pewnie konstruktorzy doszli do wniosku, że lepiej czasami "prześlizgnąć" się wydechem po nierówności, niż zahaczyć elementem, który oprócz miski pociągnie również obudowę skrzyni :?