-
Pare absurdow.....
Witam szanownych kolegow i kolezanki!
Jestem na etapie szukania nowego autka i sprawdzam sobie tu i tam takie slicznotki, zatrzymuje uzytkownikow alf 159 i pytam o wrazenia i slucham....
Podczas jednej z jazd uzywana alfa 159 SW dowiedzialem sie, ze:
1. Znaczek design Giugiaro jest tylko na blotniku po stronie lewej (od kierowcy) a od prawej niestety nie ma
2. Maska odstaje nieco od bokow autka i to jest standard (tak jakby byla nieco slabiej domknieta, odstaje w gore jakies 2,3 mm ale rowno po lewej i po prawej)
3. Bagaznik otwiera sie tylko od srodka (bo probowalem odchylic lekkko logo alfy i sie nie dalo). Czytalem ze rzeczywiscie mozna otwierac bagaznik od srodka albo kluczykiem ale czy rzeczywiscie nie da sie inaczej otworzyc bagaznika w SW?
I teraz pytanie:
czy to przypadkiem nie sa ciemnoty wciskane niezbyt obeznanemu w alfach?
Adam
-
Hmmm... sam od niedawna jestem właścicielem Alfy 159 Sportwagon i powiem Ci szczerze, że jak dal mnie (patrząc po zdjęciach Alfy na images.google.com itp.) to NIE PRAWDĄ jest, że znaczek design Giugiaro jest tylko na jednej stronie. Według moich spostrzeżeń, to powinien być na obu stronach (ale nie wykluczam opcji, że się mylę). Sam widziałem taka Alfę (ze znaczekiem z jednej strony), ale uznałem, że miała robiony jeden bok.
Jeśli chodzi o otwieranie bagażnika....sam używam opcji otwierania ze środka (przycisk koło oświetlenia wnętrza z przodu), albo otwieram z kluczyka (tak samo jak np. uzbrajanie alarmu).
Co do punktu 2-giego to .... przykro mi, ale nie jestem w stanie Ci teraz pomóc. Może jutro (jak nie zapomnę), to zwrócę na to uwagę.
Pozdrawiam.
-
1. Znaczek Giugiaro design jest po obu stronach.
2. Maska nie odstaje, jest na równo z błotnikami.
3. A bagażnik można otworzyć od środka, kluczykiem, a z tego co wiem to w wersjach po lifcie także poprzez naciśnięcie loga na klapie bagażnika.
-
1.Znaczek Giugiaro powinien być oczywiście po obu stronach, ale jak jest po jednej to wcale nie znaczy, że auto miało jakieś przygody. Ja znaczek straciłem przy przebiegu 400 km, na myjni ręcznej. Drugi się lepiej trzymał, ale też go odkleiłem - także o niczym to nie świadczy.
-
1. Znaczki - temat rzeka. Mogą być, może ich nie być (ja poza logiem AR mam wszystkie pościągane). Zawsze mógł jakiś odpaść - sprawdź to po prostu i tyle.
2. U mnie maska jest równo ze zderzakami (w sensie wysokości). Co z kolei nie przeszkadza jej lekko falować przy wyższych prędkościach :)
3. Jak Alfa jest przedliftingowa to bagażnik otwiera się kluczykiem (w senie pilotem) lub przyciskiem ze środka auta (swoją ścieżką jest to mistrzowskie wręcz rozwiązanie pod względem ergonomii...)
-
witam,
1. znaczki po obu stronach (na 100%)
2. maska nie odstaje
3. rocznik 2007 (akurat wlascicielem takiego rocznika jestem) - otwieranie bagaznika ze srodka auta i z kluczyka.
seba
-
Dzieki wszystkim za informacje, najprawdopodobniej bede musial dokladniej sprawdzic na warsztacie prawa czesc slicznotki.
Ogolnie milusia, zadbana, tylko wlasnie takie szczegoly psuja moj ogolny nastroj:)
Adam
-
Alfa kwiecień 2008r.
1.Znaczek po lewej stronie, tylko. Nie bite na 100 %.
2. Maska równo po obu stronach, lekko faluje przy szybszej jeździe, na rogach.
3. bagażnik otwierany albo pilotem , albo wciskając znaczek na tylnej klapie.
-
w mojej :
- znaczki są po obu stronach
- maska ani nic nie odstaje
- tylna klapa ( mam SW ) otwiera sie też nacisnięciem znaczka
-
Anka dobrze byłoby gdybyś rocznik napisała.