-
Przekażnik klimatyzacji
Witam ! Mam dziwną sytuacje z klimatyzacją, chodzi o to że normalnie z panelu klimy nie mogę załączyć dopiero gdy wyjmę przekaźnik i kabelkiem na krótko załączę agregat i wentylator potem mogę już wpiąć z powrotem przekaźnik, i po tych czynnościach mogę sterować klimatyzacją z panelu, aż do czasu gdy zgaszę silnik, gdy ponownie uruchomię auto czynności muszę powtórzyć aby cieszyć się klimą, poradźcie mi w czym problem bo ja już rozkładam ręce.
-
a przekaznik nie jest zjarany??sprawdz to
-
sprawdziłem przekaźnik jest ok , a czy wina może być po stronie czujnika ciśnienia klimatyzacji ????????
-
nie jestem znawca ale wydaje mi sie ze gdyby to byl czujnik to nawet po spieciu na krotko to by nie zadzialalo...tak mi sie wydaje a wentyltory CI sie zalanczaja normalnie bez problemu
-
no właśnie nie wszystko mi się załącza jak zepnę na krótko jednocześnie agregat z wentylatorem
-
no to ktorys przekaznik musial CI sie spsuc... takie jest moje zdanie ale nie jestem zadnym mechanikime ani znawca ale na moje rozumowanie to przekaznik jesli na krotko moze zadzialac a normalnie niedziala...u mnie padl przekaznik jeden to po spieciu na krotko (mam 2 wiatraki na chlodnicy) jeden wiatrak krecil mi sie w prawo a drugi w lewo i klima nie dzialala... wymienilem przekaznik klima dziala wiatraki dzialaja...kombinuj z przekaznikami takie moje zdanie i sprawdz dobrze przekazniki czy wszystkie sa dobre...
-
rozbierz ten przkaźnik - wyczyść styki ale w środku
-
i jeszcze jedno jesli juz bedziesz wiedzial ze to przekaznik nie kupuj jakis tandetnych zamiennikow... mi taki wstawili i wytrzymal niecale 3 tyg... ale zrob najpierw tak jak napisal moj przedmowca... rozbierz przekazniki i sprawdz co i jak tam jest przeczysc jak trzeba bedzie to lekko podegnij i wtedy sprawdz w autku
-
dzięki wielkie za wszelkie sugestie jutro się pobawię mam nadzieje że coś zdziałam, a czy rozebranie takiego przekaźnika jest dość uciążliwe bo nie chcę czegoś połamać, popsuć .. ??
-
u mnie byly dosyc mocno spasowane conieco moze sie lekko podgiac lub podlamac ale nie przejmoj sie tym przekazniki te sa rozbieralne sprawdz te ktore sa odpowiedzialne za wiatraki i klime jest ich tam chyba 3 albo 4 nie pamietam teraz...wierzymy w ciebie tdasz rade :)