Śruby odkręcone, WD40 podlane. Nie chcą zejść. Może coś robię źle?
Printable View
Śruby odkręcone, WD40 podlane. Nie chcą zejść. Może coś robię źle?
Wszystko dobrze, musisz je jakoś podważyć z dwóch stron od spodu śruby i próbować po trochę naciągać. Musi zejść ja też miałem problemy.
One siedza ciasno. Tylko uważaj żebyś czasem nie stłukł szyby jak będziesz chciał użyć cięższej artylerii :)
Odświeżam temat. Użyłem ściągacza do wycieraczek i ramę nie ruszyło się nawet o milimetr. Ktoś to chyba skleił. Jakieś pomysły?
Jakiego ściągacza użyłeś ?? to wręcz nie możliwe żeby nie zeszły na sciągaczu. Ślizga CI się objeżdża czy co się dzieje ??
Dokładnie takiego: http://allegro.pl/sciagacz-do-ramion...984808731.html
Ściągacz ma pokrętło. Będę musiał dorobić jakieś ramię bo obecnie kręcę do oporu pokrętłem ściągacza i wycieraczka nie schodzi.
ale ten bolec co wkręcasz opiera sie o trzpień wycieraczki ?? jak CI ucieka i masz problem to nakręć delikatnie nakrętkę na trzpień a bolcem za sciągacza wejdz w otwór nakrętki wtedy zyskasz pare mm i bolec z trzpienia uciekać nie bedzie
Robiłem dokładnie tak jak opisujesz - nakrętka na trzpień. Ramię wycieraczki mocno się trzyma.
jak wymieniałem szybę to chłopaki w serwisie zdemontowali mi wycieraczki właśnie przy użyciu ściągacza w 5 min, siedzą ciasno, ale bez przesady,
Ludzie pomocni i życzliwi się zrobili a przy tym nutka krytyki się wkradła.....Aż dziw że już po Świętach :) choinka jeszcze stoi i właśnie z tegoż to drzewka kolega wyżej nam się urwał .....