-
Elektronika!!!
WITAM,ODPIĄŁEM AKUMULATOR NA CHWILĘ ŻEBY DOLAĆ WODY,JAK PODŁĄCZYŁEM Z POWROTEM PRZESTAŁA MI DZIAŁAĆ CAŁA DESKA ELEKTRONICZNA,SKRZYNIA BIEGÓW-TYLKO WCHODZI 1,2 i R.JAK MAM WŁĄCZONE ŚWIATŁA-Z PRZODU ŚWIECĄ TYŁ JUŻ NIE.HALOGENY TEŻ PRZESTAŁY DZIAŁAĆ I CAŁY CZAS PISZCZY KONTROLKA OD AUTOMATYCZNEJ SKRZYNI BIEGÓW-STAN OLEJU JEST TAM DOBRY A TEZ MIGA.TYLKO TO POKAZUJĄ TABLICE,ŻADNEJ PRĘDKOŚCI ANI STANU BAKU CZY OTWARTYCH DRZWI.WSZYSTKIE BEZPIECZNIKI SĄ DOBRE I TE POD MASKĄ I TE PRZY KIEROWNICY,W SCHOWKU OD PASAŻERA SĄ DWA 30Am DOBRA A TEGO CZARNEGO NIE WYMIENIŁEM.WYMIENIŁEM TEŻ PRZEKAŻNIK NAPIĘCIA TEN UNIWERSALNY.SĄ MOŻE GDZIEŚ WIDOCZNE INNE PRZEKAŻNIKI?KOMPUTER WSKAZUJE SŁABE NAPIĘCIE...PROSZĘ O POMOC!!!
-
OK, a w jakiej klejności kolego odpiąłęś klemy, a może tylko jedną klemę? W jakiej kolejności podłączyłeś wszystko spowrotem? Zadbałeś aby nie miała kontaktu z karoserią, resztą elementów pod maską? Żadnego zwarcia nie zrobiłeś, bo tak to mi jakoś wygląda... Może spróbuj odpiąć klemę masową na 30 minut, podepnij ponownie. Czy aby na pewno masz dobrze spiętą klemę plusową, nic się nie poluzowało jak zdejmowałeś skrzyneczkę z zacisku plusowego?
Z ciekawości, jakie napięcie masz na zaciskach akumulatora, jakie jest napięcie jak odpalisz auto (jeśli masz woltomierz i możesz sprawdzić)?
-
Elektronika
Wydaje się że wszystko ok.oleje,napięcie z mojej alfy było niskie,była przekładka wszystkich bezpieczników,akumulatora,wykasowanie błędów -poza jednym-to jest p0650-lampka awaryjna-niski sygnał-krytyczny!!!proszę o pomoc...jestem bez prawej ręki!!!156-2.0.
-
Może zwarcie w samym akumulatorze, bo to trochę duży armagedon.
-
Elektronika!!!
Witam,raczej nie.a jeżeli by tak było to jak to wyleczyć?przekładaliśmy akumulator z innej alfy-mocniejszy i nic dalej to samo po650-lampka awaryjna-niski sygnał-krytyczne.zmieniłem też przekażnik prądu-ten uniwersalny.nic nie dało.
-
Napisz po kolei co robiłeś (jak odpiąłeś klemy) przy Afie, aż do awarii.
-
Elektronika!!!
Odczepiłem nawet nie klemę a 2śrubki od plusa w tej czarnej skrzynce na akumulatorze pużniej całą klemę a następnie minusa.dolałem wody,podpiołem i już.po uruchomieniu silnika już było bez podświetlenia i świateł tylnych,po przejechaniu kawałka zauważyłem że nie wchodzi mi 3 i świeci skrzynia biegów.podłanczałem pod kompa były błędy chyba 11,zostały skasowane poza jednym
P0650-LAMPKA AWARYJNA niski sygnał krytyczne
nigdzie nie mogę odnależć co to jest.
-
No to na przyszłość zapamiętaj że zawsze pierw się odpina klemę minusową, później dopiero plus. Jak zakładasz to analogicznie pierw przykręcasz plus później minus. Minimalizujesz w ten sposób ryzyko przypadkowego zwarcia. Istnieje niestety spore prawdopodobieństwo że u Ciebie właśnie do tego doszło.
-
6 załącznik(i)
Załącznik 30631Załącznik 30628Załącznik 30625Załącznik 30629Załącznik 30626Załącznik 30627 zrobiłem zdjęcia co mi wyszło jak podpięty został komputer może ktoś mi pomoże proszę o pomoc
-
Jak odpinałeś ten kluczyk to aby czasem nie miałeś kluczyka w stacyjce?? Jeśli się nie myle to jak nie miałeś to mogłeś swoim sposobem nie za duże szkody narobić bo bez kluczyka większość obwodów nie działa.