Witam!
Mam pytanie jak dbacie o skórę w aucie, czy są jakieś specjalne środki do zabezpieczenia, czyszczenia i takie tam...? Czego można użyć a czego unikać? Chciałem się zapytać zanim zabiorę się do pracy :wink:
Printable View
Witam!
Mam pytanie jak dbacie o skórę w aucie, czy są jakieś specjalne środki do zabezpieczenia, czyszczenia i takie tam...? Czego można użyć a czego unikać? Chciałem się zapytać zanim zabiorę się do pracy :wink:
Witam przemyć woda +mydło a póżniej pasta do skór i będzie ok
ja akurat bez mydła w wodzie, a pozniej tak jak kolega napisał, jakiś środek do skór i bedzie ładnieCytat:
Napisał peteja_43
Ja do czyszczenia i zarazem nawilżania korzystam z chusteczek pielęgnacyjnych (takich dla dzieci). Skóra po takim zabiegu jest miękka. Polecam.
Pasta do skór?? No tak, ale jaka? Chyba nie taka jak do butów??
Szwagier używa SONAX'a do skór i jest rewelka.
nie bede tego komentował :mrgreen:Cytat:
Napisał adriano166
najlepiej podjedz do jakiegoś norauto, feuverta i tam w dziale z kosmetykami bedziesz miał rózne preparaty do pielęgnacji skór(samochodowych) ja uzywam firmy Carplan i moge polecić, bardzo dobry środek.
Jeśli chodzi o pastę do pielęgnacji to sprawdzonym środkiem jest mleczko z firmy Turtle Wax (białe mleczko w zielonej butelce) lub tak jak kolega wcześniej napisał mleczko z firmy CarPlan (w złotej butelce).
Ja używam (w Suzuki G.Vitara) środka ze stacji Shell, a jak skóra jest brudna to szare mydło rozpuszczone w wodzie jest pomocne.
jak pupcia niemowlęcia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał haryz