Witajcie odkryłem że mam jakąs rurke niepodłączona w alfie jest zaślepiona śrubka jak ja wykręce to silnik pracuje bardzo nie równoZałącznik 31915Załącznik 31916
może ktos sprawdzic od czego ona jest ? gdzie powinna być podłaczona?
Printable View
Witajcie odkryłem że mam jakąs rurke niepodłączona w alfie jest zaślepiona śrubka jak ja wykręce to silnik pracuje bardzo nie równoZałącznik 31915Załącznik 31916
może ktos sprawdzic od czego ona jest ? gdzie powinna być podłaczona?
A wiesz może do czego podłączony jest drugi koniec?
Nawet nie pytam, czy masz gaz.....bo mogę się założyć, że to patent &^%$$# gazowników, którzy Ci montowali gaz.
Ciekawe czy mam rację?:P
NIe nie mam gazu alfę zamieniłem na hyundaia wiedziałem ze była walona ale teraz zacząłem wszystko odkrywaćdo czego podłączony rurka wychodzi z obudowy silnika pod przepływomierzem jak widać na 2 fotce ale zaraz zrobnę lepsza fotkę i wrzucę.
dodaje fotkiZałącznik 31917Załącznik 31918 czyli tak ja się patrzy za komputerem z tamtąd wychodzi ale gdzie s powinien chyba wejśc:-)
Na pierwszym zdjęciu widać że ona raczej biegnie w okolice kolektora ssącego.
O własnie tam jest podłączona natomiast 2 koniec tak jak pisałem zaślepiony srubką
To mnie zaskoczyłeś:).
Zobacz, czy to zdjęcie Ci coś pomoże, czy aby nie ma być podpięty do pokrywy zaworów?
http://www.alfa156.net/tech/fr_index...ch/engines.htm
Dzięki za fotkę już ide zobaczyc jak coś od razu odpiszeczy to tu. To i na przyszłośc może komus sie przyda.
Na pierwszy rzut oka wygląda jak rurka łącząca serwo z kolektorem ssącym tylko, ze ona jest sztywna a ta ze zdjęć wygląda na giętką.
Może to jest akurat wężyk od odmy który jest podłączony za przepustnicą bo ten pierwszy widać na zdjęciu że jest podpięty. Jego odetkanie powodowało by dostawanie się lewego powietrza do kolektora ssącego i w efekcie nierówną pracę silnika.
9chodzi o ten skierowany ku górze)
Załącznik 31919