Witam
Mam zamiar polepszyć audio w 166 i myślałem o zestawie bose z 156 tylko że same głośniki i gwizdki . czy w ogóle pasują do mojej alfy i czy to cos polepszy ???
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)
Printable View
Witam
Mam zamiar polepszyć audio w 166 i myślałem o zestawie bose z 156 tylko że same głośniki i gwizdki . czy w ogóle pasują do mojej alfy i czy to cos polepszy ???
pozdrawiam i czekam na odpowiedzi :)
Posluchaj u kogos jak gra DSP. Jak Ci pasuje to zamontuj oryginal. Jak nie to nie pomoze Ci zaden inny przeszczep tylko wlasnej roboty audio. Czyli wymiana wszytkich glosnikow, wzmacniacz i tuba.
DSP gra już przyzwoicie choć i tak bez rewelacji, ja polecał bym zamontować inne radio, powymieniać głośniki i ewentualnie sub, powiem tak jak montowałem radio to na starych seryjnych głośnikach już grało o niebo lepiej niż na ICS-e.
Wszystko zalezy od tego co oczekujesz. Jezeli jestes wybrednym melomanem, lub chcesz lans pod dyskoteka to fabryczne DSP Ci nie wystarczy. Ale mi jak i wiekszosci DSP zaspokaja potrzeby muzyczne. Nawet obcy ludzie sa czesto zaskoczeni poziomem naglosnienia DSP.
Witam ja rówierz mam w swojej AR 166 dsp i jestem bardzo zadowolony z jakości dzwięku jak dla mnie to gra rewelacyjnie.
Ja nie jestem melomanem, nie robię lansu pod dyskotekami :) i mam porównanie jak gra DSP jak bez DSP i montaż radia wygrywa z poprzednimi opcjami. Sam mam zamontowane średniej jakości radio Pioneer, z przodu mam zestaw odseparowany ze zwrotnicami Hertz ESK 165 mm. z tyłu w drzwiach mam zwykłe głośniki, w bagażniku subwoofer pod wzmacniaczem CarPowerHPB350, i dla mnie gra to już naprawdę dobrze i nic więcej mi nie potrzeba, Dodatkowo montaż radia daje ci takie możliwości jak np. odtwarzanie muzy z USB. i nie tylko.
ale gdzie to radio zamontować??
To już inwencja własna, można w bagażniku,wtedy sterownie pilotem, można też w schowku, pod podłokietnikiem no i można także pod ICS-em tak jak ja.
I w tym tkwi caly szkopul.... Jedni sami tego nie zrobia, drugim sie to nie podoba... A jak juz to sie pogodzi to wielu nie pasuje opcja autonomicznego radia ktorego nie obsluzysz z ICS i na odwrot. Sa rozne szkoly, tematow o tym tez sporo wiec kazdy wybiera dogodna dla siebie droge :)