Witam
Mam taki problem ze od paru dni 5 bieg mi nie wchodzi w żaden sposób nie da sie go wbic czy na zgaszonym czy odpalonym silniku wczesniej wchodzil ale bywalo ze zacinal sie .
Prosze o pomoc
Printable View
Witam
Mam taki problem ze od paru dni 5 bieg mi nie wchodzi w żaden sposób nie da sie go wbic czy na zgaszonym czy odpalonym silniku wczesniej wchodzil ale bywalo ze zacinal sie .
Prosze o pomoc
A w przeszłości nie wyskakiwał Ci 5 bieg? Olej w skrzyni jest?
Gdy kupilem auto i wracalem nim po zakupie no to wbijala sie normalnie 5 ale teraz jakis taki luzny jest lewarek a oleju nie wymienialem w skrzyni
sprawdź czy jest olej. jak go nie ma to 5 bieg mógł ci się wytrzeć albo synchronizator mógł puść...
Pierwsze co sprawdź plastik czy nie jest pęknięty do którego przymocowany jest drążek zmiany biegów
rys. z zaznaczoną częścią
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2011/04/59.jpg
Prosze o padanie ceny takie zestawu naprawczego AR156 1,9 jtd 105km
---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 13:18 ----------
slyszalem ze zestaw naprawczy do skrzyni podchodzi z fiata sieny , palio lub seicento czy to prawda ?
Podepnę się pod temat kolegi;) U mnie przed wyjęciem skrzyni wszystko było ok. Teraz mam problemy z piątką i wstecznym. O ile piątkę czasem uda się wrzucić to wsteczny nie wykazuje żadnej chęci współpracy(dźwignia idzie do końca w prawo ale dalej ani do góry ani do dołu, i czuć dziwny opór przy powrocie do lini 3 i 4 biegu)... Olej w skrzyni nowy... Cięgna pozakładane i zabezpieczone... Dodam że nie mam jeszcze zalanego płynu hamulcowego, więc sprzęgła brak... O co kaman?
Skrzynia prawidłowo umieszczona na poduszkach? często jest tak, że jak źle ją osadzisz to są takie problemy...
No skrzynia raczej prawidłowo... Poduszka dokręcona... Wygląda na ok. A jak z tą regulacją cięgien? Gdzie je się reguluje? bo przy skrzyni chyba nic takiego nie widziałem...