-
Bassowy dźwięk tłumika.
Szukałem w innych tematach, ale nie znalazłem tego, czego szukam.
Doradźcie mi jaki tłumik wybrać do 3 stówek.
Oczekuję niezbyt głośnego, mruczącego bassowego dźwięku. I żeby nie pierdział :D Nie chcę takich tłumików jak dzieciaki do Cinquecento zakładają.
Tak żeby nie było obciachu :)
-
-
coś słyszałem o tłumikach BOSAL. Spróbuj coś znaleźć
-
Na Allegro gościu robi na zamówienie pod żądany dźwięk.tel: 0662936362
przedmiot nr 1793178253
PROEX sportowe układy wydechowe
mail: extrawydech@gmail.com
Nie umiem wkleić odnośnika ale chyba znajdziesz.
-
Zamierzam na drugi rok właśnie kupić od tego gościa tłumik o którym pisze Dariusz. Czytałem dokładnie cały proces technologiczny przy ich tworzeniu to ja powiem że śmiało można kupić.
-
-
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, tylko nawet sam nie potrafię scharakteryzować jaki to ma być dźwięk, nie wiem do czego porównać ;> Może Wy macie jakieś linki z ,,prezentacjami"?
-
Otwórz sobie YouTube i poszukaj dźwięku jaki chcesz... najlepiej wpisz "alfa (silnik jaki masz) sound" i coś na pewno się znajdzie ciekawego :)
Jak już znajdziesz napisz do niego załączając filmik z dźwiękiem i od razu zapytanie "czy da się to uzyskać a jak nie to na ile podobny"
Ja jakiś czas temu zakupiłem tłumik właśnie w PROEX'ie i mogę Ci polecić :)
Najlepiej kontaktować się z nim mailowo...
-
Już do Niego napisałem. Sprawa wygląda ciekawie, dzięki, że mi poleciłeś :) Czasem takie indywidualne zamówienie może być lepsze, niż takie ,,masówki". Jednak ludzie na tym forum wiedzą co dobre.
-
A tak na przedstawia jaki tłumik mi zrobił to tu jest filmik :) włącz 480p
http://www.youtube.com/watch?v=f55iO5_PpYQ
Teraz jesteśmy na etapie konstruowania tłumika środkowego i tłumika zamiast rury, która została wspawana w miejsce katalizatora...
Wszystko po to, aby wyciągnąć bassowy ryk V8 i zlikwidować brzęczenie przy zejściu z obrotów :)