-
Problem z tankowaniem
Witam, od czasu kupna alfy mam problem z tankowaniem poprzedni właściciel też miał więc mnie o tym poinformował żeby nie było zgrzytów a więc problem polega na tym że jak zaczynam tankować to zaleje za 3zł ON i mi pistolet przerywa więc nie może od razu spłynąć ropa do zbiornika i tak muszę się szarpać 5min stania i lania za 100zł to żenujące, więc pytanie co jest przyczyną tego? jakieś odpowietrzniki zapchane? jak tak to gdzie je znaleźć?
-
-
Rura jest prosta ale jeszcze się dokładniej przyjrzę, a może ktoś coś wrzucił jak klapka była zepsuta a korek da się wtedy normalnie otworzyć i tam utknęło :P żeby odkręcić rurę od baku to wyjeżdżenie ropy do rezerwy da mi na spokojne jej odkręcenie czy się wyleje?
-
miałem podobny problem w puncie, może dziwnie to zabrzmi ale po prostu za głęboko wkładasz;d, przynajmniej u mnie wystarczyło że włożyłem płycej, zmienił się kąt i przepływ paliwa był bez problemów.
-
też tak miałem, również w puncie i w alfie, ale benzyniaki, z tym że pomagało to co napisał kolega, lub wizyta na jednej jedynej stacji, na której problem nie występował, był to bodaj stary cpn
-
Odpowietrzenie zbiornika "zarosło" róznymi zanieczyszczeniami - efekt rzadkiego tankowania do pełna
-
No pewnie poprzedni właściciel nie lał do pełna a ja teraz na ful leje, a gdzie się znajdują te odpowietrzniki? bo coś mi się wydaje że w JTD nie ma :P a co do wkładania pistoleta płytko, w lewo, w prawo , do góry, do dołu to nic nie daje dalej przerywa :)
-
-
Ja mialem podobny problem w Civicu i pistolet musiał być tyle ,że tyle włożony bo inaczej przerywało i nieszło zatankować. Ale nie rozwiązałem tego problemu i wiem,że sąsiad do dzis dnia się męczy bo hania poszła przez płot.
-
Okazało się że rura się skruszyła ta w środku tej dużej i nie ma wentylacji, paliwko blokuje odpływ powietrza i dlatego tak się dzieje.