-
zakup rozrządu
witam prosze o pomoc w zakupie rozrządu do alfa romeo 159 jdtm 120KM czas na wymianke a nie mam pojęćia jaki kupić szukałem na allegro ale nie mam pojęćia gośćiu proponuje taki
http://allegro.pl/rozrzad-pompa-fiat-doblo-1-9-jtd-223-b1-000-i1913993534.html
-
Ten z linka z allegro jest rozsądny. Jeszcze lepiej to podjedź do sklepu motoryzacyjnego i tam kup rozrząd. Z firm produkujących części rozrządu możesz wybrać:
pasek rozrządu - Gates, Contitech
rolki - INA, Rouville, SKF
pompa wody - KWP, HEPU, DOTZ, Rouville
-
Ja slyszalem od Tomka_KRK zeby tylko nie zakladac paska SKF bo ponoc sa do dupy.
-
mój rozrząd kosztował po promocji ( znajomy)w Inter Carsie 350 zł.
Pasek Conti, rolki i pompa wody Rouville. Natomiast części SKF odradził mi kolega gdyż w tym roku pojawiło się bardzo dużo reklamacji, a jeszcze w 2010 do Volvo S60 kupywałem SKF. A tak na marginesie była to pierwsza wymiana rozrządu, przebieg 150tkm i pompa wody była w tragicznym stanie - mechanior powiedział że mam szczęście że nie staneła bo by było pozamiatane, pasek i rolki były ok.
-
ja juz kupiłem ten z allegro mam przejechane 97 tyś więc sądze że juz czas okaże sie ile kosztuje wymianka
-
ja wymienialem przy 140 tys i od razu po zakupie.Rocznik mam ten sam co Ty.Z tego co wiem to 100-120 mozna zrobic albo co 5 lat
-
Skoro o rozrządzie, to się podczepię: czy ktokolwiek z Was wymieniał rozrząd na łańcuchu (jts)? Ponoć czasem w 1.9 i 2.2 łańcuchy wymagały wymiany. Chodzi mi konkretnie o koszty części (co się wymienia) i różnicę w obsłudze w stosunku do rozrządu "parcianego" ;)
-
ja chyba jakbym mial lancuch to tez bym wymienil na nowy.Troszke drozej wychodzi ale masz pewnosc juz raczej do konca uzytkowania auta:-)
-
Nie rozumiem tej odpowiedzi: ja jakbym miła łańcuch to bym wyminiał na nowy.
Chodzi tu o konkretny silnik i problemy związane z tym, że czasem ten łańcuch się wydłuża, gdyby nie to nie powinno się go wymieniać.
-
a dlaczego nie powinno sie go wymieniac??Jezeli mam taki kaprys i chce to zrobic to dlaczego nie??