1 załącznik(i)
[156] A może felgi 18tki?? Prośba o porade.
Mam 17tki i niskie zawieszenie. I tak mi chodzi po głowie, że może by zmienił na 18tki. Ale tu się nasuwa wiele uwag i pytań, szczególnie do osób które miały, bądź mają 18tki. Mam sportowe zawieszenie. Nie mam pojęcia jak bardzo obniżono Alfę. Mierzyłem metrem i od zderzaka do gleby jest ok 12-13cm. Jak widać na focie opona się troszkę chowa w nadkolu.Teraz mam opony przód 215/45/17 i jest dobrze. Gdy miałem 225/45/17 nie mogłem skręcić na maksa w lewo bądź w prawo bo mi obcierało o rant opony. Obtarło mi do tego stopnia że zrobiła się dziura i opony poszły do kosza. Kupiłem na przód 215 i jest git. I teraz chodzi mi po głowie 18tka i opony 215/35/18 ewent. 215/30/18. I tu podst. pytanie: czy taka opona wejdzie w nadkole? czy będę mógł skręcić do oporu? Czy jak wezmę 5tkę ludzi do auta czy nic nie będzie tarło? Powiedzcie i doradźcie mi czy porywam się z motyką na słońce? czy może jest sens wydać 2000zł na taki zestaw i wszystko będzie pięknie grało. Najbardziej zależy mi na opinii tych co mieli bądź mają coś takiego u siebie zamontowane. Info z pierwszxej ręki, bo nie chcę utopić ok 2000zł na coś co później się okaże, że to można o kant (za przeproszeniem) d**y wytłuc. Pozdrawiam