-
ceny - Alfa Romeo
Siema,
byłem dziś w Carserwisie na 1-go sierpnia w Warszawie sprawdzić co mi puka w zawieszeniu. Za sprawdzenie powiedzieli mi 230zł, chociaż tu: http://www.carserwis.pl/Stacja-Kontr...dow/Cennik-SKP jest napisane, że 20zł. Od razu zrezygnowałem,
może mi ktoś powiedzieć o co chodzi ?
Przegląd okresowy (światła, zawieszenie, amortyzatory itd) kosztuje 100zł a samo zawieszenie 230zł?
-
A nie spytałeś ich samych skąd cena X skoro na stronie napisano że kosztuje to Y??
-
pytałem, to oczy wywalili
-
Wydrukuj to i z kartką do nich aby cena była taka jaka widnieje swoją drogą zapytaj co jest warte tych 230 zł bo jedynie sprawdzenia to napewno nie
-
No troszkę przesadzili moim zdaniem... u mnie cały przegląd okresowy łącznie z przeglądem zawieszenia kosztuje niecałe 100 zł
-
230zł to po prostu 20zł dla ASO i 210zł na 3 mechaników po 70zł do kieszeni... Bo inaczej nie wiem co to za kwota :P
-
W każdej zwykłej stacji kontroli biorą po 20 zł.
-
a tak przy okazji zwykłych stacji kontroli pojazdów. Nie chcesz zawieść samochodu właśnie na taką stację? Chyba, że serwisujesz samochód i chcesz mieć to udokumentowane. Ale w sumie jakbyś poprosił w takiej zwykłej stacji to chyba wystawią Ci jakieś zaświadczenie
-
20 pln to biorą za ponowne badanie. Gdyby Ci alfa nie przeszła przeglądu z powodu zawieszenia , to po naprawie i po ponownym sprawdzeniu zapłaciłbyś dwie dychy. A tak to jest sprawdzenie normalnie płatne (fakt ze drogo) ale jak masz AR to Cie powinno być stać (wg tych panów z Carserwisu) na te dwie paczki.
-
Może nie dogadaliście się i Ty chciałeś sprawdzić zawieszenie, a oni zbieżność. Pomiar i regulacja w ASO kosztuje właśnie tyle, ile napisałeś.