Jaki kupić akumulator do JTD? (pojemność, rodzaj bieguna, strefa podłogowa itd.)
Mój już całkiem odmówił posługi.
Printable View
Jaki kupić akumulator do JTD? (pojemność, rodzaj bieguna, strefa podłogowa itd.)
Mój już całkiem odmówił posługi.
62Ah 480A rozruchu. elearn podaje 60Ah 380A prądu rozruchowego, ale ja jestem za tym pierwszym- mam taki u siebie. Aha., pamiętaj o zmierzeniu starego, bo są rózne wielkości.
Z biegunami powinieneś sobie raczej poradzić (choćby patrząc na swój stary) :)
centra futura albo bosch ;) lepiej większej pojemności bosch s4 albo s5
http://www.akumulatorybosch.pl/wyszukiwarka.php
Podobno wszystko można kupować Boscha w ciemno za wyjątkiem akumulatorów. Radze poczytać i sprawdzić :)
jeżdżę na boschu nie narzekam :)
Centra Futura CA 640
Pozdrawiam
Przy okazji bardzo nieprzyjemnej wizyty w serwisie (sprzęgło + dwumas...) dostałem od nich 'na testy' akumulator firmy Yuasa. Mechanik sam nie był za niego pewny więc dlatego dał mi go na dwa tygodnie na próbę. To są jakieś ściepy z hurtowni z okazji końca roku. Jak się sprawdzi to dam znać. Póki co działa;)
ile cie skasowali za sprzegło i dwumas??, a to aku. pewnie jakis chinsko podoby wyrób, gwarancje przechodzi i padnie...
pzd.
aku z racji że to jakieś resztki z magazynu będzie mnie (o ile przetrwa dwa tygodnie) kosztował 200 zł wiec nawet jakby miał za długa nie podziałać to i tak wielce stratny nie będe.
mechanika mam fajnego więc na wszystkie części dał mi 10% rabatu i tak:
sprzęgło - 885
wysprzęglik - 154
koło dwumasowe - 2050
i robocizna - 400
wszystkie części chyba z LUK-a