witam. Czy ktoś może określic żywotnośc silnika 2.4 jtd w a.r 166 ?? przy raczej regularnych wymianach. a mam juz 300tyś. auto z włoch sprowadzone.
Printable View
witam. Czy ktoś może określic żywotnośc silnika 2.4 jtd w a.r 166 ?? przy raczej regularnych wymianach. a mam juz 300tyś. auto z włoch sprowadzone.
ja mam 200 tys i jak pierwszy raz wsiadlem do niego to nbie moglem uwierzyc a mianowicie chodzi jak nowka, zadnego dymienia, zadnego brania oleju itd tylko ze byl serwisowany w alfie romeo wiec pewnie dlatego
ale mialem passata i mial 150 tys wszystko w nim latalo , gwizdalo trzeslo sie i pelno napraw mialem podobnie honda civic brala olej az milo:-) choc honde lubie mimo wszystko sa to super autka
w kazdym razie mysle ze wytrzyma jeszcze spokojnie nastepne 100tys
pozdro
300 tysiaków w 2001 rok ...ładny wynik... prawie 43 tysiace rocznie, jak dla mnie kosmos..jak regularnie serwisowany to do 500 pojeździ w takim razie...Cytat:
Napisał darino23
Gratuluje świetnego autka, tarfiłes chyba na dobry egzemplarz i broń Boże nie ujmuje tym marce, bo ją kocham...
Pozdrawiam
nie przejmuj się przebiegiem, jeśli tylko dbasz o autko to żaden przebieg nie jest straszny-ja mam prawie 400000 km natłuczone w BMW 750i i śmiga jak marzenie-ale dbam o auta bardzo i wszystko co tylko troszkę niedomaga natychmiast jest wymieniane lub naprawiane.Niech autko śmiga Ci następne 300 tyś i nie martw się o nic jeśli tylko będziesz należycie je serwisował 8) :D
Jak narazie alfa sprawuje sie bez zarzutów , tylko slychac kolo prawego przedniego kola jeden napinacz od paska klinowego , taki ze sprezynka, i przez to chyba szwankuje mi wspomaganie :? bo jak nacisne na pedal gazu to wtedy dziala, pompa natomiast wogole niewyje i niewydaje zadnych dziwnych dzwiekow. dzieki za odpowiedz , pozdrowienia :D
czyli jesli moja ma 180,000 i bedzie onia dbane to spokojnie zrobie nastepne 180,000 :) :lol:
Spokojnie zrobisz - JTD były projektowane z założenia na przebieg 400tys km
Gdzieś czytałem o rekordzie 950kkm w JTD. Wiec auto pojezdzi jeszcze troche. A co do przebiegu to kazdy samochod firmowy ma 200kkm w ciagu ok. 2lat nastepnie idzie do komisu, gdzie licznik "zapomina" ok. 100-140kkm (w zaleznosci od wieku). Ludzie kupuja 2 letniego diesla z przebiegiem 80kkm bo tyle powinien miec samochod zeby sie przedal.
Dokladnie, kolega ma racje. wiekszosc aut sprowadzanych z zagranicy ma dobrze ponad 200tys. tylko jakis dziwnym trafem u nas w kraju wiekszosc aut ma pod 200tys. niewiem, moze u nas w kraju mniej sie jezdzi :D pozdrawiam :D
Dokladnie, kolega ma racje. wiekszosc aut sprowadzanych z zagranicy ma dobrze ponad 200tys. tylko jakis dziwnym trafem u nas w kraju wiekszosc aut ma pod 200tys. niewiem, moze u nas w kraju mniej sie jezdzi :D pozdrawiam :D