-
Grzeje się tylne koło
Witam
Dzisiaj po przejażce moją Alfą, po wyjściu z auta zobaczyłem ze tylne prawe koło jest bardzo nagrzane. Przy okazji smierdziało też ostro spalonym klockiem. Podczas jazdy miałem wrażenie że auto jakoś ociężalej przyspiesza, ale jechałem w 5osób i myślałem że jestr po prostu obciążony. Okazało się że spalanie na kompie wyszło prawie 7litrów gdzie normalnie z tej trasy wychodzi mi 5,7. Auto jechało ociężale i pokazało duże spalanie bo cały czas blokowało tylne prawe koło. Pytanie dlaczego.
Zastanawiam się nad klockami z tyłu i ewentualnie nad tym czy sprężyna odciągnęła linkę po opuszczeniu ręcznego. A może w piasćie nie ma smaru i pod dużym naciskiem na tylną oś (3 chłopa na tylnej kanapie) zagrzało koło. Czy miał ktos z was identyczny objaw???
-
A był przymrozek?... Może przymarzło Ci... ja tak miałem raz jak mi przymarzło.
-
Od dobrego tygodnia temperatura ani razu nie spadła poniżej zera - a co sugerujesz że linka się zaciera i nie odbiła???
-
Może być tak przyczyna. Ale równie dobrze może coś się dziać przy zacisku. Musiał byś zdjąć koło i zobaczyć jak zachowuje się zacisk, może jest zabrudzony.
-
Moze byc tez cylinderek, nieszczelnosc na gumce od tloczka i problem gotowy
-
Dlatego też żeby się dowiedzieć trzeba zrzucić koło :)
-
To u Ciebie się tylko zagrzało. Mi kobieta spaliła komplet nowych klocków na tyle, bo nie odbiły linki ręcznego. Były zgnite w środku i się zablokowały. Ale wrażenia po tym, jak po jej przyjeździe w nocy świeciły się tylne tarcze i ilości dymu prawie zasłaniającej samochód - bezcenne. Ponad godzinę stałem przy samochodzie z gaśnicą. Skończyło sie na wymianie linek, klocków i tarcz - reszta przeżyła.
-
Sprawdź zacisk, linkę ręcznego i łożysko.
-
Miałem to samo jak wymieniałem z tyłu klocki i nie nasmarowałem w środku cylinderka. Zdejmij go, zdejmij gumkę, napchaj smaru takiego jak ma być, poskładaj spowrotem i po problemie, a jeśli chodzi o linke to zawsze po jakimś czasie powinna puścić a jeśli o łożysko to by Ci na pewno huczało jak samolot - też to przerabiałem :D
-
Ostatnio regenerowałem tylne zaciski i siebie. :Przy wymianie tarcz i klocków nie mogłem wcisnąć tłoczka wiec go wyciągnąłem i to był fobry ruch bo za chwile nic by z niego nie było. Wyciągnij tłoczek wyczyść i kup zestaw naprawczy do zacisków. Roboty z tym jest sporo ale warto. Po Regeneracji palcami wkręciłem ten tłoczek