-
Jakie zimowki? Pomocy!!!
Witam wszystkich. Przed chwila chcialem wyjechac sobie do sklepu moja 166 i skonczylo sie na tym ze kumpel ciagnal mnie toyota rav 4 ;/ zablokowalem ruch;/ opony ziomowki bieznika sporo ale wogole nie chca jechac;/ jakie opony polecacie?? teraz sa zalozone 16 215 moze za szerokie sa?
-
z szerokości dobrze. Najwęższe do tego samochodu to 205. Spróbuj wyłączyć ASR albo ruszyć na półsprzęgle czy z 2-go biegu. No chyba, że twoje opony mają już 10 lat. To wyrzuć i kup nowe.
-
nie mam asr ;/ teraz bylem w garazu i data produkcji to 32 tydz 2006 rok;/ dodam ze jak je dotykalem to sa okropnie twarde
-
do śmieci z nimi, jak mają więcej niż 5 lat, to się nie nadają do niczego
kup Frigo2 i będziesz zadowolony, nie są drogie, a są dobre, sam kupiłem do mojej i teraz jeżdżę zamiast się kulać jak reszta
-
Taka opona ma mniejszą sprawnosc ale jak ma dużo bieżnika to powinna ciągnoć .Chyba że są kierunkowe i zle założyłeś
-
kolego, stara i twarda opona zachowuje się jak piła tarczowa i kopie się w śniegu
-
kolego ja kupiłem niedawno opony DIPLOMAT 205/55/16 (stajnia Goodyear) nie drogie i śmiało mogę ich polecić.
-
Dzieki panowie za pomoc. zalozone sa dobrze a nie da sie wogole ruszyc nawet na prostej;/ Tak zrobie jutro jade z rana na gielde i kupie debiczki frigo2 i powinno byc dobrze. Czyli na te orginalne felgi 16 najmniej mam kupic 205 tak?
---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:21 ----------
No widzicie co nowa zimowka to nowa a to gowno 6-letnie to od razu wyp.... :) no ale teraz za 2 sztuki nowe te 600 zl musze liczyc nie?
-
Mozesz kupic bieżniki 300 za dwie
-
obojętnie ile dasz, to Twoje i innych użytkowników ruchu bezpieczeństwo