-
Za wysoka temperatura
Witam,
wczoraj jadąc w korku zauważyłem, że temperatura bardzo szybko rośnie. Jak wyjechałem z korka to było już 130 stopni. Poczekałem jak silnik ostygł i w zbiorniku płynu chłodniczego nic nie było. Dolałem litr i był cały zbiornik. Dziś rano zbiornik znów był pusty, dolałem pół litra płynu i znów cały się napełnił. Teraz jadąć jest ok. 90 stopni, ale jak stoi to dochodzi do 110. Co może być przyczyną? Mam alfe 156 2.0
-
dziure masz moze w chłodnicy jak rano było pusto
-
Żadnego wycieku nie znalazłem
-
Kolego mam to samo, w przyszłym tygodniu jade wahacze zmienić to od razu na to zerknę , ale tak jak napisał kolega wyżej albo któryś wężyk albo chłodnica dziurawa
-
Pompe wody zmieniałeś z rozrządem. Ona może tez przeciekac a płyn odparowuje
-
a ja tak powiem a chłodnica w jakim stanie??????bo mi podobnie zach.sie samoch tyle ze płyn nieubywał:)wizualnie lipna chłodnica była i w srodku zamulona chyba bo bardzo cięzka była po wyjęciu:)))
-
pompe wody zmieniłem ale u mnie nie idzie od pompy tylko ewidentnie widać że leci pod chłodnicą z prawej strony na dole bo jest ciągle mokro w tym miejscu
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------
ja to widzę że na dole ją troche korozja łapie i po bokach też, zobacze co z tym wężami jak węże są ok to zabiore sie za wymiane chłodnicy
-
ja łapie korozja ? alfe czy chłodnice ?:D
-
Chłodnica jest skorodowana i to ewidentnie więc teoretycznie nie dziwie sie ze coś tam kapie, a co do alfy to nie widać , podwozie zabezpieczone z tego co widziałem ale po tej zimie będe musiał drugi raz zabezpieczyć bo widać że na szybko było robione
-
Dymi intensywnie na biało?
Tzn więcej niż inne auta w korku?
Bo o tej porze roku i temperaturze każde auto dymi w ten sposób.