-
1 załącznik(i)
cieknie olej [jtd]
Witam.
Cieknie mi olej w miejscu zaznaczonym na zdjęciu gwiazdkami ;)
Wcześniej nawet milimetr z bagnetu nie ubyło, a teraz gdy złapały takie mrozy zostawiam zawsze trochę oleju na parkingu.
Teraz stała parę dni i plamka pod samochodem tak samo duża jak 2godziny po zgaszeniu silnika.
Zauważyłem to jakiś tydzień temu gdy na infocenter wyskoczył mi komunikat o braku oleju. Sprawdziłem, bagnet ledwo zamoczony. Czekam 3 minuty, stan taki jak zawsze (około 3/4). Zaglądam pod furkę, na ulicy parę kropel oleju (stał 15min). Wydało mi się to dziwne. Więc po przejechaniu kilometra sprawdziłem znowu i było ok.
Co to może być? Czy ma to związek z takimi temperaturami?
Dzisiaj wczołgując się pod auto zauważyłem również, że co drugi samochód zostawia plamy na parkingu ;p
-
więc na moje oko cieknie Ci spod miski olejowej a powodem może być faktycznie niska temperatura i uszkodzona uszczelka pod miską - swoją drogą fajna fotka - fajnie wszystko widać
ps. albo nie uszczelka tylko może być pęknięta miska...
ps2. zdjęcie ma fajną nazwę :)
-
Zdjęcie z forum fiata, a na zdjęciu chyba Stilo ale z takim samym silnikiem ;p
To co z tym robić? Czekać do wiosny? Ubytku nie ma dużego, ale nie lubię jak coś w mojej pięknej jest "nie tak".
-
Ja też nie lubie jeśli tylko coś wycieka z mojego auta :O wtedy wjazd na kanał i sprwdzenie usterki,ostatnio u siebie wymieniałem kawełek gumowego węźyka od wspomagania z tyłu silnika strasznie trudna dostępność,ale po wymianie jaka radość z braku plamki pod autem,Tobie radzę zrobić to samo wjechać na kanał i dokładnie zlokalizować usterkę i wtedy działać ;)
-
pytanie kiedy zmieniałeś olej - jeśli wymiana na dniach to zrób to od razu.
-
Wymieniałem 15 października także jeszcze do wymiany trochę pozostało ;p
Ciężko z kanałem w Warszawie, wie ktoś gdzie jest jakiś ogólnodostępny na ursynowie? Ciężko leżeć pod autem przy takich mrozach :D
-
jAKI PRZEBIEG- USZCZELNIACZ WAŁU KORBOWEGO -W UJ ROBOTY
-
160tyś. W uj roboty a jaka cena tej roboty? Nie straszcie mnie bo jestem biedny w tym miesiącu, dobrze że luty jest trochę krótszy :D
-
Ja też bym niestety obstawiał uszczelniacz wału...
-
wiąże sie to z wyjęciem skrzyni :/ sam uszczelniacz to około 100 ale robota od 300-500 zależy gdzie