-
Linki zmiany biegów
Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj.
Posiadam AR 156 SW 1.9 JTD 140KM.
Nagle gdy chciałem ruszyć z parkingu okazało się, że lewarek lata na wszystkie strony i mam tylko dwa biegi 3 i 4.
Mechanik sprawdził okazało się, że urwała się jedna z linek zmiany biegów i zlecił wymianę obu.
Komplet koszuje w ASO 800 zł. Trochę dużo jak na taką część.
Na allegro szukałem, ale nie ma od tego samego modelu, a ktoś mi powiedział, że to ważne.
Pytanie, czy rzeczywiście od silników benzynowych, czy innych diesli nie będą pasować linki??
Help.
-
witam , zerwaną linkę i tak musisz wyjąć więc weź ją na wzór i odwiedź jakiś szrot to porównasz , ta linka ma możliwość regulacji długości więc myśle że bedzie pasować od innych modeli . powodz.
-
witam miałem podobny problem,ale żaden bieg mi nie wchodził ,a lewarek latał..
w sklepie fiata ceny masakra 819zl.. ale można zregenerować,,bierzesz stare i
oddajesz..koszt chyba około 200 300zl..moja linka została sklejona i jakoś jest oka
ale kupiłem po linki używane po dzwonie i będe je regenerował,więc napisze jakie dokładne
koszta pozdr....
-
A może tylko spadła z główki cięgła? Miałem tak ostatnio, zrobiły się luzy i wystarczyło tylko spiąć linke przy skrzyni i wszystko działa jak nowe.
-
Będę w poniedziałek zdejmował tą linkę, zobaczę co z tym będzie.
-
Witam,
Już po bólu. Linkę używaną kupiłem za 50 zł. Gość od którego brałem nie był przekonany od jakiego to modelu, ale najważniejsze, że pasuje.
Z tymi numerami na pancerzu to jest różnie. Facet z serwisu podał mi inne, ja miałem na starej inne, a na tych które kupiłem były jeszcze inne.
Różnią się nieco same końcówki, ale wszystko pasuje. Coś w serwisie chyba kręcą, że to musi być dopasowane do danej wersji auta.
Dziękuję za wszelkie rady.
Pozdrawiam.
-
Witam.
Proszę o pomoc. Dzisiaj wyjeżdżając z pracy chciałem wrzucić 1 bieg a tu lewarek zaczął latać na wszystkie strony. Podniosłem maskę i zobaczyłem że linka idąca od lewarka ta od góry wypięła się z tej główki. Zapiąłem i teraz biegi wchodzą a lewarek działa jak powinien ale ta końcówka dziwnie lata na tej główce. Tak ma być czy może wypadła jakaś zawleczka czy coś takiego?
Może ktoś podpowie co z tym zrobić?
-
Jest luz na główce-Twój problem z wyskakiwaniem linki bedzie coraz częstszy.Można próbować zacisnąć końcówkę po demontażu linki ale wydaje mi się że lepiej zrobić patencik zabezpieczający przed spadaniem(opaska elektryczna czy podobne).Pozdrawiam
-
Linka jest do tej glowki wkrecona, wiec jeżeli sie wysunela tzn,że gwint się zjechał. Jest ryzyko,ze wypadnie znów
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
-
Dzięki Panowie. Coś się wymyśli i zrobi.