-
Spryskiwacze
Panowie mam takie pytanko,a mianowicie jak to u was jest ze spryskiwaczami na szybe bo mam Alfe 159 Ti z bi xenonem i po właczeniu spryskiwaczy leci płyn i na swiatła i na szybe ale na szybe bardzo mało tylko taka mgiełka i nic więcej nawet jak przytrzymam długo spust to i tak nic sie nie dzieje,tak ma być czy cos jest nie tak??
-
ja nie mam xenonow i mi sikaja spryskiwacze mocno i az na dach.Wiecej na dach leci nawet niz na szybe.Mi nie robi az takiej mgielki jak w peugeocie 407 ktorym jezdzilem tylko bardziej sika strumieniem.
-
Podczas postoju leci tak jak pisze Czarny, podczas jazdy, mgiełka i część wali w ramiona wycieraczek. Co do ksenonów to spryskują się razem z szybą.
-
U mnie czy na postoju czy podczas jazdy niema różnicy,ale jak dla mnie leci bardzo mało tego płynu,co może być nie tak?
-
Mam ksenony i na szybę leci wystarczająco dużo płynu.
Może przewody się przytkały?
-
mi poniżej -10 stopni spryski nie działają :( płyn mam zimowy, jakby ktoś pytał. A w lecie psikają jak im się podoba, raz mgiełka raz pojedynczy sik. Na wiosnę chyba zrobię modyfikację, zamontuję w podszybiu spryskiwacze z fiata 500 - przynajmniej potrójnym strumieniem będą psikały.
-
No u mnie psikaja ale leci taka mała mgiełka ze przy takiej pogodzie jak jest teraz to to co zostanie wypsikniete nie wystarcza zeby wyczyscic szybe i nie wazne czy długo trzymam spust czy krótko i tak psiknie tylko chwile i juz przestaja a w kazdym innym aucie psikały tak długo dopóki nie puszcze spustu. Nie za bardzo wiem jak sie z tym uporać :/
-
No to masz coś nie tak, też mam xenon i u mnie sprysk trwa tak długo jak przytrzymam manetkę. Na postoju to oprócz szyby samochód jest mokry aż po tylną klapę, a wczasie jazdy wszystko leci na szybę.
-
A czy spryskiwacze te na szybę się jakoś reguluje? Jeśli tak to wie ktoś może jak?
-
Nie reguluje
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka