-
brak zimnego nawiewu
Witam, mam problem z nawiewem w 147 (2006r). Cały czas dmucha ciepłe powietrze, obojętnie czy włączona klima czy tylko zwykły zimny nawiew. Jak były mrozy to nie zwróciłem na to uwagi, jednak teraz robi się to troszkę uciążliwe. Może ma ktoś pomysły gdzie szukać przyczyny tego stanu rzeczy ? klima manualna.
-
A klima w ogóle działa ? Działa kontrolka włączenia klimy ? Sterowaniem powietrzem ciepłym / zimnym realizowane jest za pomocą przysłon sterowanych silniczkami.
-
Kontrolka klimy działa, klima raczej też bo słychać "cyknięcie" , chodzi o to że cały czas leci ciepłe powietrze bez znaczenia w jakiej pozycji jest pokrętło od temp. Gdzie się znajdują przesłony sterujące zimnym\ciepłym powietrzem. 147 to dla mnie nowość, ale poradziłem sobie z wentylatorem i nagrzewnica w 166 to i tutaj mam nadzieje że da rade coś z tym zrobić.
-
Znajdź eLearn dla AR147, tam są dokładne rysunki i opisy. Nie mam teraz do niego dostępu, ale gdzieś na forum widziałem ściżeki do pobrania.
-
ok poszukam, ale powiedz może wiesz czy za zmianę ustawienia zimno\ciepło odpowiada jakiś bezpiecznik lub przekaźnik? tak jak mówię, uczę się dopiero 147 i wolę posprawdzać najpierw te proste rzeczy.
-
1 załącznik(i)
Proste rzeczy do sprawdzenia masz w załączniku :)
-
Bezpieczniki są ok, hmmm może ktoś jednak ma pomysł gdzie dalej grzebać?
-
Jest już taki temat niedawno rozpoczęty. Nazywa się "klimatronik-dziwne działanie" czy jakoś tak. Czwarta strona w każdym razie w dziele 147.
-
Spróbuj odłączyć na chwilę akumulator powiedzmy 2minuty , po ponownym podłączeniu odczekaj minute zanim włączysz zapłon.
W wielu takich przypadkach to pomogło.
-
Może czujnik temperatury wewnętrznej brudny bądź uszkodzony. Znajduje się on w panelu klimatyzacji w tej kratce po lewej stronie.