Mam pytanie, czy JTD 16V 140KM będzie chodziło na wtryskiwaczach od JTDm 150KM ? Oczywiście mam na myśli ori-soft.
Printable View
Mam pytanie, czy JTD 16V 140KM będzie chodziło na wtryskiwaczach od JTDm 150KM ? Oczywiście mam na myśli ori-soft.
podejrzewam kolego że to będzie to samo takie same także wtryskiwacze.....jak już do od 20v
o nie są te same wtryski ale da się je zaprogramować.
wtrysków od 2.4 20v nie uruchomisz w 1.9
No właśnie, to nie są te same wtryski. Od 140KM maja końcówkę numeru ...111 , a od 150KM ...243. Interesuje mnie czy da się je wkodować do sterownika C8 i będą działały poprawnie. Mam nadzieję, że Cinek rozwieje moje wątpliwości.
czekaj czekaj zależy jeszcze o którego JTD Ci chodzi bo są 2 wersję 150KM.
150 zrobiona z 140 czyli pierwszy multi JTD 16v edc16 cf3
oryginalna 150 na edc16c39 cf4 - drugi multijet
No Cf3 140/150KM będą miały raczej te same wtryski.Mnie ciekawi czy wtryski od Cf4 da się wkodować do sterownika Cf3.
da się tylko nic tym nie zmienisz.
140/150 cf3 mają te same wtryskiwacze.
150 z bravo/159 ,bo pewnie o taki silnik chodzi autorowi,to już inna bajka i nie jest tak kolorowo z kodowaniem tych wtryskiwaczy.Ogólnie zmiana wtryskiwaczy w 140/150 cf3 to ciężki temat i niestety,ale nawet po przeszczepie może być problem ze zwiększeniem wydajności,także cięzka sprawa bez ori sterownika i zakodowania.
W jakim celu zmiana ?
na niewiele sie taka zmiana w sumie przyda
Powód tego pytania jest prozaiczny. Mam mozliwość zakupu pompy+ wtryski z silnika JTDm 150KM z prawie zerowym przebiegiem za symboliczną sumę i tyle.Ponieważ mój zestaw już jest trochę nadgryziony zębem czasu, to chciałem zapytać czy da się założyć to do mnie.Na razie jak widzę nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi. Mam nadzieję, że kolega Cinek zajrzy do tego wątku i powie coś konkretnego.