Mam zamiar kupić Alfę i mam jedynie wątpliwość czy 156 czy 166
Znalazłem 156 http://allegro.pl/alfa-romeo-156-spo...161837107.html i proszę o opinię znawców.
Dodam że mam budżet do 20 tys.
Printable View
Mam zamiar kupić Alfę i mam jedynie wątpliwość czy 156 czy 166
Znalazłem 156 http://allegro.pl/alfa-romeo-156-spo...161837107.html i proszę o opinię znawców.
Dodam że mam budżet do 20 tys.
kolorek ladny ale maska z lewej jakby cos nie spasowana idealnie, moze ze sie myle :)
Ładna suka. I cena chyba dobra.
cena za dobra na fl,ale ogólnie fajnie sie prezentuje ,tylko ten automat...
lewa strona maski odstaje i chyba ksenowy ma albo dokładane (manualna regulacja wysokości) lub włożone hidy w zwykłą lampę bo nie widze soczewek. trzeba się jej przyjrzeć dokładnie zwłaszcza że napisał że wymaga małego wkładu finansowego ale nie wiadomo jaki to dla niego mały wkład może myśli o cenie połowy auta. kolego jak nie masz daleko do legionowa to podjedź lub odezwij się na forum regionalnym to ktoś podjedzie i ja obejrzy
dzięki za opinie.
a co powiecie o 166 ??
lepiej ją kupić czy 156 ?
No i czy automat w 166 jest lepszy niż w 156?
Ja bym bral 156 Dla mnie o niebo ladniejsza
166 to juz kawal landary, komfortem bije 156 na glowe
Czy automat jest taki sam w 156 i 166 ??
1. W 166 masz automaty ZF i Aisin. Obydwa marketingowo nazwane Sportronic.
2. W 156 masz Aisin i Selespeed (czyli tak naprawdę manual). Pierwsza to marketingowo Q-system, druga to Selespeed.
3. Jak nie masz 100% pewności, że skrzynka automatyczna jest sprawna, to lepiej odpuść. Naprawa nie jest tania.
4. 156 i 166 to dwa, całkiem różne bolidy. Nie wiemy, czego oczekujesz od auta więc nie potrafimy Ci powiedzieć, co Ci przypasi. Przejedź się i będziesz wiedział.
Aktualnie jeżdżę Chryslerem Voyagerem ( z racji że potrzebne jest mi duże auto do wożenia towaru). Jako że Voyager daje już oznaki zmęczenia muszę mieć 2 samochód by go odciążyć. Poza tym duży samochód jest mi potrzebny najwyżej raz w tyg.
Wcześniej miałem Hondę Accord. Wszystkie w automacie i złego słowa o nich nie powiem więc automatu też szukam w alfie ale przyznam że trochę boję się Selespeeda.
Czy duża jest różnica w jeździe 156 a 166 ?
---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:10 ----------
czy szukać diselka czy benzynki na gaz?