-
Problem z cisnieniem
witam wszystkich milosnikow alfy mam alfe i mam problemik ostatnio padl mi poychacz hydrauliczny poprostu sie wytarł oki przezylem zostal wymieniony i po 3 dniach zaczela mi sie swiecic kontrolka oliwki na wolnych obrotach i jak sie zagrzeje wymienilem olej filtr olej to elf 15 w 40 i filtr filtrona i kurcze znowu to samo cisnenie musi byc bo nic nie stuka czyli popychacze i panewki oco tu kaman. Aha moja lalka to 145 1.3 boxer 1997 r
-
ekhm.... ten elf to mineral....pomierz cisnienie manometrem moze padl czujnik do kontrolki na zegary
-
Sprawdź zew manometrem, ale chyba czeka cie remont. To że jeszcze nic nie stuka, to nie znaczy że ciśnienie jest ok.
Ale obym się mylił.
-
Kurde panowie gadałem z mechaniorami jeden mowi ze czujka warjuje inny znowu ze pompa od oleju ja krece zalamka
moze odrazu panewy kupie i wymianka puki wal jeszcze nie porysowany?:(
-
zacznij odm ierzenia cisnienia:) to CI prawde powie
-
Dokładnie.. najpierw ciśnienie i będziesz wiedział.. Choć ten olej...
-
jak to cisnienie sie mierzy i gdzie zebym wiedzial czy jest to cisnienie na tlokach? i co z tym olejem?
zły wlalem? mechanior mowi ze tak jak umnie po 160 000 to juz mineral i zaproponował elfa 15W40
-
Słuchaj szkolonych za PRLu to będziesz w zimie w trampkach chodził.
Ciśnienie oleju mierzy się wkręcając manometr np w dziurę czujnika. Ciśnienie na tłokach to jest sprężania.
Ten olej ssie, mówiąc wprost, jak Sasha Grey albo Jenna Jameson. Mocno.
Popychacz się wytarł, bo kanał olejowy się zatkał, z tego samego powodu teraz jest kontrolka, bo silnik i pompa oleju pewnie pełne herbaty.
Ja na pewno bym na Twoim miejscu tym autem nie jeździł, tylko usunął usterkę w dobrym warsztacie.
-
czyl iczeka Cię minimum płukanka i to dobra (polecam cos z siarczkiem molibdenu) oraz dobry olej. tradycyjnie motul 15w50 4100 power:)
-
to tera koledzy podpowiedzcie jaki preparat mozna zastosowac do plukania silnika cos co nie zaszkodzi i jeszcze raz serdeczne dzieki