Przeszukałem zrób to sam i tutaj i nie mogę nic namierzyć. Nakładka ta gumowa siedzi na ręcznym jak cholera, nacinać ją trzeba czy można w inny sposób to ściągnąć?
Jak ściągnąć gałkę biegów i mieszek?
Printable View
Przeszukałem zrób to sam i tutaj i nie mogę nic namierzyć. Nakładka ta gumowa siedzi na ręcznym jak cholera, nacinać ją trzeba czy można w inny sposób to ściągnąć?
Jak ściągnąć gałkę biegów i mieszek?
Gałkę szarpiesz mocno do góry. Mieszek od gałki masz przyklejony do takiej ramki wokół i musisz go razem z nią wyciągnac, Najlepiej podważyć z tyłu albo z przodu teraz nie pamiętam już, ale na pewno wyjdzie. O jaką gumową nakładkę ci chodzi na ręcznym?
Może chodzi o to gumowe coś n a monety ?
na zdjęciu z tej aukcji jest bez tej gumy i widać że wepchnąć się tego do środka nie da
http://allegro.pl/alfa-romeo-145-1-4...189094044.html
nie nie. Chodzi o tą gumową końcówkę na ręcznym, taką jak tu: http://allegro.pl/alfa-romeo-145-dzw...173586583.html
czy gałki zmiany biegów ze 145tki nie mają takiego samego kształtu jak ze 147?
Gumowa końcówka? Może u ciebie jest gumowa ale u mnie plastikowa i to mnie zwiodło. Musisz wyjąć ten przycisk i potem ja pociągnąć z tego co pamiętam. Gałki w 145 są inne niż w 147. Czemu pytasz?
p.s odpisz na mojego PM'a
gumowej nakładki nie dało się ściągnąć, trzeba było rozciąć ale dałem radę. Dzięki za podpowiedzi.
Kształtem gałka ze 147 podobna dlatego myślałem o przeszczepie. Ale widzę że one w środku mają jakieś nacięcia..ciężko będzie dostać jakaś fajną gałkę do alfy 145...
Daj do obszycia skórą Belfrowi i będziesz miał fajną gałę :)
Pytałeś czy są takie same to odpowiedziałem że nie, ale gałka ze 147 pasuje do 145 :) Sam taką kupiłem, odnowiłem w niej dekielek, jutro zakładam nową skórę i będzie jak nowa :)
Gałkę ze 147 mam na sprzedaż z nową skórą i odnowionym dekielkiem. Pasuje idealnie do benzynowych 145/6 bo sam taką miałem w mojej byłej 146 Ti.
---------- Post added at 00:10 ---------- Previous post was at 00:09 ----------
To powodzenia z montażem nowej skóry na tą gałkę. Jak by coś nie szło łatwo (a tak będzie na 99%) to pisz na PM.