Kiedyś gdzieś w internecie na jakiejś fotce widziałem, jak jeden gostek miał zamontowane Radio z mp3 w Alfie 166 na górze, zamiast schowka. Czy jest sens i ewentualnie możliwość wsadzenia takiego radia?
Printable View
Kiedyś gdzieś w internecie na jakiejś fotce widziałem, jak jeden gostek miał zamontowane Radio z mp3 w Alfie 166 na górze, zamiast schowka. Czy jest sens i ewentualnie możliwość wsadzenia takiego radia?
Po co psuć kokpit. Można wlutować mp3 aux, albo podlaczyc zmieniarke mp3. O tym mp3 aux masz w przyklejonych tematach. Ja osobiście jestem za zmieniarką mp3.
czy ja wiem czy tak bardzo psuć... ja mam tak zrobione i bardziej mi sie podoba jak nie ma tego schowka. a jakośc dzwieku jest NIEBO lepsza jak przez ics :]
Załącznik 52288Załącznik 52289
półeczke zrobił moj brat na próbe, ale wyszła ładnie więc juz tak zostało :D
Polecam tego typu rozwiązanie, jest dużo lepsze niż przerabianie ics czy kupowanie zmieniarek mp3, bo za tą cene moglibyscie sobie kupic juz niezle radio i jakośc dzwięku jest zupełnie inna.
Mi też się nie podoba wystające. Dlatego zrobiłem sobie zamykane. Masz mój temat w dziale.
Nie kupuj zmieniarki tylko wlutuj AUX. Wtedy zabuduj sobie gdzieś mp3 i po temacie. Po co tyle rzeźbić? Tyle klamocenia tylko dla mp3? Jak już trochę pracy włożyć to wstaw tam otwieraną navi. Przynajmniej zyskasz jeszcze inne funkcje, Nie oszpecisz kokpitu (zamykane) i nie stracisz schowka. Ale to trzeba trochę pracy włożyć. Jak jesteś leniwy to mp3 w popielniczkę.
A czy jak podepnę radio z kostką ISO pod oryginalne kable z ICS to radio sie uruchomi i bedzie grało?
kto wie czy kiedyś nie czeka apgrejd radyjka i zrobi sie nową półeczke do tego :P schowków mam wystarczającą ilośc i tego nie potrzebuje, nie wiem co w tym szpecącego, wszystko jak widać nie odcina sie, ładnie obite skórą, jedynie troche jest niedorobione przy podszybiu, ale mówiłem ze to prowizorka. A jak porównać jakośc miedzy auxem z icsa czy nawet zmieniarką mps w ics z DSP to do pięt nie dorasta dobremu radiu, takie jest moje zdanie. Mam pod to podłączonego jeszcze wzmaka i skrzynie basową, głośniki w drzwach oryginalne i dźwięk jest bardzo dobry.
co do:
nie wiem bo mam wszystko osobno ale wydaje mi sie że bedzie. Jak sie myle to niech ktoś poprawi :)
Ja mam zamontowane radio w miejscu navi w bagażniku, pasuje bez żadnego problemu. dźwięk z radia idzie bezpośrednio na głośniki. Obsługa radia pilotem, przez tzw przedłużacz pilota.*
Ja mam zamykane navi 5". Nie podoba mi się nic co wystaje z deski. Poza tym widzę że większość jest tego zdania. A jeżeli chodzi o dźwięk z wlutowanym AUX jest identyczna jakość jak z CD. Z tego co wiem to ICS nie chce współpracować z niczym. Aczkolwiek znam wyjątek ale nie zrobiony w polsce.