Czy ktoś z was montował taką listwę? Czy trzeba zdjąć napisy z klapy bagaznika, zeby ją zamontować?
Printable View
Czy ktoś z was montował taką listwę? Czy trzeba zdjąć napisy z klapy bagaznika, zeby ją zamontować?
nie wiem o czym mowisz:( wrzuć foto tej listwy
Wygląda tak. W tej są zdjete napisy.
Raczej nie trzeba ściągać napisów bo widziałem inne 147 z tą listwą i miały napisy :mrgreen:
Jak masz jakieś wymiary tej listwy to podaj chętnie sprawdzę czy dałoby się taką zamontować... Zamontować się da na pewno :P Tylko czy to takie ozdobne to nie do końca jestem przekonany,jak jest to taki materiał jak klamki w 166 to nawet tego nie zakładam.
Nazwałam ją listwą ozdobną, bo nie znajduję dla niej jakiegoś praktycznego zastosowania. Oryginalna nazwa to nakładka. Jest analogiczna jak klamki w 147 - srebrna, niby-chromowana. Mnie się podoba, ale to rzecz gustu.Cytat:
Napisał alfaholik-Bioły
Mam już listwę. Nie wiam jak ją zamontować - jest przykrecana na dwie śruby i ma posrodku taśmę samoprzylepną. Niby łatwe, ale oprócz tasmy samoprzylepnej ma takie jakieś wystające elementy, które po przyłożeniu do klapy powodują, że listwa odstaje. Czy może je urwać - te elementy? Wtedy by pasowało. I pomysleć, że kupiłam oryginał, bo bałam się przeróbek.
kurcze nadal nie mam pojęcia o czym mówicie :(
nie podoba mi sie ta listwa, w ogole w wersji po lifcie przekombinowali pare przetłoczeń :P
?????? Ale wersja po lifcie nie ma już tej listwy. Listwa jest dla roczników 2000 - sierpień 2005 (taka jest rekomendacja). Sadząc po Allegro - raczej listwy nie mają Polskie egzemplarze. Moja alfa jest fioletowo-niebieska, myślę, że listwa doda uroku jej kuprowi. Kontrast - podoba mi się. Niestety kuper 147 nie jest do końca udany. Ale jak wspomniałam to kwestia gustu.Cytat:
Napisał Alfista
no jesli sie dobrze rozumiemy to chodzi ci o tą chromowaną listwe przy dolnej krawędzi klapy?? a taki dodatek wlasnie mialy 147 po FL tak jak ta z fotki tez po FL
ja mam taką listwę mojego autorstwa w mojej 156 - wykonałem ja z kawałka 5 metrowego o średnicy 6 mm - delikatniejsza i ładnie współgra z listwami przy szybach bocznych wykonanych z tej samej listwy :)